Popotnik
4293 ogledov

Želela je čarobno paličico, našla je tole ...

Sber banka kartica in kolesarji
1/8
Saša Despot
Dopust nam nudi idealno priložnost za pobeg od vsakdana, stresa in skrbi. Poskrbite, da bo res tako.

Bliža se čas načrtovanja poletnih dopustov. Mnogi ga bodo preživeli aktivno, na primer na kolesarskih turah po evropskih državah in drugje v tujini. Vsak kolesarski dopust mora biti dobro načrtovan, finančni stroški pa lahko hitro prerasejo pričakovanja, zato vam predstavljamo odlično možnost kako enostavno in hitro poskrbeti za sproščujoče počitniške dni.

Sber banka kartica in kolesarji | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Brezskrbno po nakupih

Kdor se odpravlja na aktiven dopust si bo moral pred odhodom priskrbeti potrebno opremo. Želite si kvalitetno opremo, ki vam bo dolgo služila in ne bo odpovedala že med prvo uporabo? Predvsem pri kakovostni opremi, ki jo boste potrebovali za športne aktivnosti, naj ne bo cena glavna ovira. Kaj vam pomagajo poceni čevlji in čelada, če vas bodo že prvi dan ožulili oz. ne bo dobro ščitila vaše glave? Za kolesarsko turo pa ste kupili že novo kolo in primerne obleke? Ni panike, saj boste lahko nove čevlje in čelado kupili z Ide@l Mastercard® kartico na več obrokov in določili število obrokov enostavno prek sms sporočila.

Sber banka kartica in kolesarji | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pridobitev kartice je izjemno poenostavljena, za naročilo sploh ni treba obiskati banke. Enostavno izpolnite obrazec na spletni strani in pripravite ustrezne dokumente. Z SMS sporočilom boste obveščeni o terminu obiska predstavnika banke. V tretjem koraku boste na dogovorjeni lokaciji le še podpisali potrebne dokumente, kartico pa lahko po želji prejmete kar po pošti. 

Ide@l Mastercard® kartica je plačilna kartica s funkcionalnostmi kreditne in revolving kartice ter kartice z odloženim plačilom. Odločite se lahko za plačilo od 2 do največ 60 enakih mesečnih obrokov.

Zavzame malo prostora, a nudi toliko

Dan odhoda je prišel, zgodaj zjutraj se s prijatelji odpravite proti sosednji državi na dvotedensko kolesarsko turo. V nahrbtnik pospravite vse potrebno, ne veste pa kam z debelo denarnico, ki je polna kovancev? Takrat se spomnite na vašo Ide@l Mastercard® kartico, ki omogoča tudi brezstično plačevanje v več kot 150 državah in na več kot 20 milijonov različnih prodajnih mestih. Težka denarnica bo tako lahko ostala doma, saj vam bo treba v nahrbtnik pospraviti le osebno izkaznico, zdravstveno kartico in Ide@l Mastercard® kartico.

Sber banka kartica in kolesarji | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prvi dan kolesarjenja je za vami. Prenočišče ste rezervirali v zaspanem mestecu, a tudi tam ste lahko večerjo poravnali z vašo brezstično kartico.

Zavarovanje za "vsak primer" velja za okvaro tehničnega blaga v vrednosti nad 300 EUR, plačanega z Ide@l kartico v roku do 36 mesecev od dneva nakupa. Višina zavarovalne vsote se razlikuje glede na vrsto kartice: 800 EUR pri Standardni Ide@l kartici in kar 1.000 EUR pri Zlati Ide@l kartici.

Brezskrbno doma in v tujini

Ide@l Mastercard® imetnikom nudi tudi številne druge ugodnosti, med drugim nadomestilo za odtujene ključe ali dokumente (doma in v tujini), zavarovanje nakupov prek spleta in podaljšano garancijo na 36 mesecev, v primeru okvare tehničnega izdelka, ki sta ga kupili z Ide@l Mastercard® kartico. Mnoge bo tudi navdušila Garancija "najboljše cene", ki velja za razliko med ceno, ki jo je kupec plačal s svojo Ide@l kartico, in ceno navedeno na tiskanem oglasu drugega trgovca za isto blago. Če v 30 dneh od plačila izdelka z Ide@l kartico v vrednosti nad 100 EUR najdete identičen izdelek po nižji ceni, lahko uveljavljate zahtevek za povračilo razlike v ceni.

Sber banka kartica in kolesarji | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kako ugodno do naslednjega dopusta

Vsak dopust se prehitro konča. In tako boste tudi po vrnitvi z vaše kolesarske ture hitro začeli razmišljati o naslednih počitnicah. Zato se ugodnosti Ide@l Mastercard® kartice ne končajo pri praktičnem plačilu na obroke in različnih zavarovanjih. Ide@l Mastercard®, Sberbank in potovalna agencija KOMPAS so namreč za vse imetnike pripravili tudi posebne popuste na nekatera potovanja. Tako vas vaš naslednji dopust ne bo peljal le v eno od sosednjih držav, ampak kam dlje. Trenutno lahko izbirate med kar 15 potovanji, mdr. na Islandijo, v Zahodno Ameriko, Francijo in Norveško. Tudi tukaj, pa vam ne bo treba celotnega zneska za nakup poravnati takoj, ampak ga boste lahko s pomočjo Ide@l Mastercard® kartice odplačevali na obroke.

Sber banka kartica in kolesarji | Avtor: Saša Despot Saša Despot