Zdravje > Fitnes
56 ogledov

Čas je za spremembo

Wings for Life Saša Despot
Dnevi so topli in nas kar vabijo v naravo ... Z gibanjem poskrbite za dobro telesno in duševno počutje ...

"Redna telesna dejavnost je eden najpomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in preprečevanja bolezni. Ugodni učinki redne telesne dejavnosti se kažejo na telesnem in tudi duševnem počutju," poudarjajo na Nacionalnem inštituttu za javno zdravje (NIJZ).

Na temo gibanja je bilo narejenih veliko znanstvenih raziskav in čisto vse ugotavljajo, da je gibanje eno od osnovnih dejavnikov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. S toplimi in dolgimi dnevi nimate več izgovorov za posedanje doma, v svoje življenje lahko vključite tudi brezplačne oblike gibanja kot sta hoja ali tek.

Pozitivni učinki

Na NIJZ so na kratko strnili številne učinke gibanja, ki vam spremenijo življenje: "Zmanjša se ogroženost za pojav bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni in debelosti, visokega krvnega tlaka in osteoporoze, zmanjša tveganje za možgansko kap; znižuje krvni tlak pri tistih, ki že imajo povišanega, obvladuje prekomerno telesno težo in debelost, zveča telesno pripravljenost, vzdržuje mišično moč in gibljivost sklepov, zmanjša stres, tesnobo, depresijo in osamljenost, izboljša kvaliteto življenja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.