Zdravje > Intima
3729 ogledov

Razlike med moškimi in fanti

Moški gledajo nogomet Profimedias
Moški imajo med vsemi stvarmi v življanju najraje ta seks ...

V spletni raziskavi je sodelovalo okoli 4.000 moških, večina pa je imela med vsemi stvarmi v življenju najraje prav oralni seks. Pri teh jih je veliko poudarilo, da so srečni ko ga prejemajo in ko ga dajejo.

In zakaj številni moški tako radi zadovoljijo svojo žensko? Raziskava objavljena v Evolutionary Psychology med heteroseksualnimi moškimi je ugotovila, da mnogi moški to počnejo zato, da jih njihova partnerka ne bi varala. Tej teoriji so strokovnjaki nadeli ime – strategija ohranjanja partnerja. Številni moški so namreč menili, da zmanjšajo možnosti varanja, če bodo svojo partnerico tudi oralno zadovoljili.

Raziskava v začetku maja na University of the Paific pa ugotavlja, da so mlada dekleta le redko oralno zadovoljena.  Raziskavo so naredili med mladimi med 16 in 18 letom, toliko stari fantje pa so zadovoljevanje ženske pogosto opisali kot neokusno ali kot nekaj velikega in zakompliciranega.  

Klitoris 3D Zanimivo Zdravje Tega o klitorisu (morda) niste vedeli

Ko zadovoljuje ženska

Tudi mnoge ženske rade oralno zadovoljijo svojo boljšo polovico in strokovnjaki menijo, da ima oralni seks povezavo tudi s samo nosečnostjo. Po teoriji, ki so jo opisali v Journal of Reproductive Immunology, bo imela ženska z moškim, ki ga je oralno zadovoljevala, manj težav pri zanositvi. Ko ženska požre spermo, naj bi se po tej teoriji njeno telo začelo privajati na njegovo DNK. Če bo par nato želel spočeti skupaj otroka, bosta imela zato več možnosti, saj sperma ženskemu telesu ne bo več tuja.

Čeprav gre le za možne teorije, takšne ugotovitve podpirajo tudi nekatere prejšnje raziskave profesorja Gustaffa Dekkerja z Univerze v Adelaidi.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.