Zdravje > Otrok
1295 ogledov

Kreativne ideje za velikonočne pirhe

Pirhi Profimedia
Otroci radi pomagajo. Še toliko bolj, če delajo nekaj zabavnega, kot je ustvarjanje z velikonočnimi pirhi. Za vas smo zbrali nekaj idej.

Najprej se skupaj z malčki odločite, kakšne pirhe si želite. Bi pirhe radi pojedli za velikonočni zajtrk ali bodo služili le kot okras? Če jih boste uporabili le za okras, lahko v trgovini kupite že narejena umetna jajčka za ustvarjanje ali izpihate jajce in uporabite lupino. Notranjost izpihanega jajčka boste uporabili za palačinke ali slastno omleto. 

Če se boste odločili za izpihano jajčno lupino, potrebujete jajca s trdo lupino. Jajca izpihate tako, da v lupino na obeh koncih s šivanko previdno izvrtate luknjici. V eno močno pihajte, tako da bo jajčna vsebina pritekla skozi drugo. Ne skrbite, če se bo kakšen poskus ponesrečil. Imejte v mislih, da gre za prijetno početje v krogu družine, ki naj bo nasmejano in polno pozitivne energije.

Če boste ustvarjali z jajčno lupino ali umetnimi jajci, lahko za barvanje uporabljate tudi spreje, flumastre in lepila. Na jajčno lupino lahko lepite rožice, v trgovini kupljene okraske, med spreji so vsekakor najbolj priljubljeni metalni odtenki. 

Ti pirhi so lahki in jih z malčki zato kar obesite na drevo pred hišo ali na hišne rastline v notranjosti.

Pirhi | Avtor: Profimedia Profimedia

Če se odločate za jedilne pirhe, uporabljajte le naravne in neškodljive materiale. Ena od zabavnih tehnik je lepljenje časopisnih lističev. Za to potrebujete vnaprej kuhana jajca, časopis, čopič in lepilo, ki ga izdelate iz moke in vode. 

Pirhi | Avtor: Profimedia Profimedia

Časopis natrgate na majhne koščke, ki jih nato s čopičem in doma narejenim lepilom dodajate na jajčno lupino. Takšna jajčka lahko kasneje okrasite s trakovi, gumbi in cvetjem.

Pirhi | Avtor: Profimedia Profimedia

Jajca, ki jih boste pojedli, je najbolje barvati z naravnimi barvami, kot so denimo olupki rdeče čebule, teran, kurkuma ali rdeča pesa. Jajca v pravem domačem teranu vas bodo zagotovo očarala, saj bo to vino na jajcih pustilo zanimive kristalčke. 

pirhi Magazin Pet naravnih barv za pirhe

Preden jajca skuhate v naravni barvi, jih lahko okrasite z listki, deteljo in travo, ki jih na jajca pritrdite s pomočjo tankih najlonk. Ko je kuhanje končano, najlonke in cvetje odstranite, na jajcu bo ostal naraven odtis. 

Jajca lahko okrasite z raznimi trakovi ali cvetjem, ki ga z otroci naberete v naravi. Tako bo tudi sprehod koristen in zabaven. 

Pirhi | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice