Zdravje > Otrok
1169 ogledov

Uradno: koliko spijo novopečeni starši

Dojenček
Uau, koliko izgubljenih noči spanja ...

Starši v prvem letu po rojstvu otroka v povprečju na noč spijo le štiri ure in 44 minut, je pokazala raziskava, ki jo jo naročilo tehnološko podjetje Simba. V prvih 12 mesecih otrokovega življenja matere in očetje spijo 59 odstotkov manj, kot je priporočena dolžina spanca na noč - osem ur. To po izsledkih raziskovalcev pomeni 50 izgubljenih noči spanja v enem letu.

In koliko časa za uspavanje

V povprečju starš uspavanju otroka na dan nameni 54 minut. Študija je ugotovila tudi, da lahko pomanjkanje spanca negativno vpliva na odnose, saj se dojenček v povprečju zbudi trikrat na noč. Dve tretjini respondentov naposled verjame, da je bilo prav pomanjkanje spanca vzrok, da so se s svojim partnerjem sporekli.

23 odstotkov vprašanih je dejalo, da so se zaradi kratkih noči v prvem letu po rojstvu otroka včasih obnašali "rahlo nenavadno". Zaradi utrujenosti in premalo spanca jih je dobra desetina imela privide, skoraj polovici pa se je zgodilo, da so sredi stavka pozabili, o čem govorijo.

Ob pogledu nazaj na prvo leto otrokovega življenja, je bilo 60 odstotkov staršev presenečenih, da so lahko tako dobro opravili svoje delo. Tretjina pa jih je dejala, da je v prvih mesecih otrokovega življenja toplo mleko najboljša rešitev, da otrok zaspi, je še pokazala raziskava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.