Magazin > Bizarno
23403 ogledov

Kaos na londonskih ulicah, ranjenih že več ljudi

London Twitter
Trajalo je več ur.

Na londonskih ulicah trenutno poteka pravi kaos. Ob jutranji vaji vojaških konj, ki služijo tudi kralju, jih je namreč pet zbezljalo in se pognalo v dir po londonskih ulicah. Eden izmed konj je celo močno okrvavljen. Kljub temu da so bili reševalci na prizorišču manj kot v minuti, je že prišlo do več incidentov, trenutno je poškodovanih pet oseb, na treh različnih lokacijah. Eden izmed konj je pred hotelom Clermont trčil tudi v avtomobil. 

Policija je malo pred enajsto, po londonskem času, sporočila, da so ujeli vseh pet živali. Dirjali so tudi na območju turističnega Tower Bridgea. Zakaj je prišlo do incidenta s konjenico, zaenkrat še ni znano. 

Tiskovni predstavnik vojske je povedal: "Številni vojaški delovni konji so se danes zjutraj med rutinsko vajo odvezali. Vse konje so zdaj našli in vrnili v tabor. Osebje in konji so bili ob tem poškodovani in že prejemajo ustrezno zdravniško pomoč."

Konjenico Household Cavalry sestavljata dve najstarejši enoti v britanski vojski: The Life Guards in The Blues & Royals. Vsi člani konjenice se učijo jahati, saj se bodo v svoji karieri menjavali med operativnimi in ceremonialnimi enotami. V javnosti jih pogosto vidimo pri opravljanju ceremonialnih dolžnosti ob državnih in kraljevih priložnostih.

Komentarjev 4
  • Friderik1950 06:12 25.april 2024.

    Glede na to, da imajo precejšnje težave s samo kraljevo turistično stražo in paradno gardo, ker jih zelo malo plačujejo, pa tudi pomanjkljivo usposabljajo, če ne že kar zanemarjajo, sprejmejo pa verjetno vsakega hepana, ki se prijavi, pa se to pač dogaja.

  • Ender3 17:54 24.april 2024.

    Pri nas pa se v DZ odvija kaos. Eni druge preprečujejo kdo je odkril parlamentarno demokracijo.

  • Toma 14:38 24.april 2024.

    Konju jedan!

Sorodne novice