Slovenija
21950 ogledov

Takšna je vremenska napoved za počitnice

aprilsko vreme oblaki ploha Profimedia
Če bo danes še naprej oblačno s krajevnimi padavinami, lahko v prihodnjih dneh pričakujemo spremembo na bolje.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne oslabele. Nastale bodo še posamezne plohe. Na Agenciji RS za okolje pravijo, da se bo meja sneženja postopno dvignila nad okoli 1000 metrov nad morje. Danes lahko pričakujemo, da se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 5 do 10 °C, na Primorskem do 14 °C.

V četrtek bo sprva oblačno. Pričakujemo lahko manjše padavine, ki bodo čez dan najkasneje ponehale v jugovzhodnih krajih. "Oblaki se bodo trgali, popoldne bodo nastale kratkotrajne krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C," napovedujejo vremenoslovci.

V petek in soboto lahko pričakujemo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. V petek bo zapihal jugozahodni veter, v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo.  "Petkovo jutro bo najhladnejše od naslednjih treh, štirih," je poudaril Andrej Velkavrh v napovedi za Val202. "V petek zjutraj bo kje lahko zoper slana, vendar ne tako izrazito, kot je bilo kje v preteklih dneh. Upajmo, da bo tega čim manj." Dnevne temperature se bodo v petek gibale okoli 16 ali 17 °C. 

Pomlad | Avtor: A. Š. A. Š.

Sobota bo še nekoliko bolj sončna. Pričakujemo lahko delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, jugozahodnim vetrom, nekoliko več sonca bo v vzhodnih krajih. V zahodni Sloveniji in ponekod v osrednji bo bolj oblačno, občasno se bo lahko pojavljal rahel dež.

Od petka dalje bo postopno topleje. Nekje od nedelje dalje pa se bodo temperature povzpele na 20 °C in več. Od nedelje do torka bo sončno in suho vreme. Trenutno tako lahko pričakujemo, da bodo kresovanja potekala v lepem vremenu. 

Za 1. in 2. maj se bo ponovilo nekoliko bolj spremenljivo oblačno vreme, občasno se bodo pojavljale krajevne padavine. "Zaenkrat ni videi pogostejših in večjih padavin. V petek kaže spet na suho vreme. Najvišje dnevne temperature bodo do torka od 20 do 25 °C, od srede do petka pa približno dve do tri stopinje manj," pravijo na agencijiza okolje.

desetdnevna vremenska napoved | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.