Šport > Kolesarstvo
18566 ogledov

Pogačar razkril, česa ima na tem Giru že vrh glave

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar mora na dirki po Italiji uspešno krmariti med številnimi izzivi, med njimi tudi takšnimi, ki niso povezani z dirkanjem.

Nosilec rožnate majice Tadej Pogačar je mirno preživel še eno etapo na dirki po Italiji. Skorajda povsem ravninsko 179-kilometrsko preizkušnjo med krajema Riccione in Cento je končal na 20. mestu v času zmagovalca in s tem ohranil lepo prednost v skupnem seštevku.

Jonathan Milan Giro Šport Italijan izenačil dosežek Pogačarja

"Doslej se je v vsaki etapi nekaj zgodilo in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Etapa je bila povsem ravninska, a naenkrat ja začelo močno pihati in INEOS je nekaj poskusil, tako da se nikoli ne ve. Njihova ekipa je tega sposobna, če bi bil sam na njihovem mestu, bi ravnal enako," je povedal Pogačar in pohvalil zmagovalca Jonathana Milana, ki se je po številu etapnih zmag (3) na letošnjem Giru izenačil s Slovencem.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
"Vsi smo navdušeni nad Jonathanom. Je izjemen šprinter, ob sebi pa ima veliko in zelo močno ekipo. Vsi njihovi kolesarji se lahko potegujejo za visoka mesta."

Pogačarju pred nadaljevanjem Gira mirnosti in poguma vlivajo dobre predstave njegovega moštva. "Z močno ekipo in rožnatim dresom je nekoliko lažje. Zahvala gre moji ekipi. To mi prihrani veliko stresa. Pred štirimi leti sem bil precej bolj nervozen, kar me je stalo ogromno energije. Zasluge gredo predvsem mojim moštvevnim kolegom. Uspešno smo prekrižali še en dan."

Zmagovalec prvega kronometra je že v nestrpnem pričakovanju drugega. "Veselim se drugega kronometra, v katerega se podajam bolj samozavesten kot v prvega. Upam, da bom imel dobre noge in da dosežem dober rezultat. Trasa mi ni pisana na kožo, vendar verjamem, da se lahko dobro odrežem. Dirkal bom v svojem ritmu. V nedeljo nas čaka kraljevska etapa, tega se že zelo veselim."

"Včasih je tega že kar malo preveč"

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
Dotaknil se je tudi nekaterih drugih izzivov, s katerimi se kot eden najbolj priljubljenih kolesarjev na svetu srečuje na bolj obljudenih prizoriščih. "Hvaležen sem za vsakega navijača posebej, pa tudi kolesarstvu samemu. Včasih postane res noro s pametnimi telefoni in vsem ostalim, včasih je tega kar malo preveč. K meni prihajajo z vklopljenimi časovniki za selfi. Avtogrami so bolj enostavni, to mi je vedno v veselje. Včasih imam dovolj selfijev, a tudi to je del norišnice. Zelo sem vesel navijačev, dokler ne storijo kar norega ali nepredvidljivega. Giro ni Tour, vendar postaja vedno bolj priljubljen in ob progi se zbira veliko številko gledalcev. To je lepo za videti, doslej je bila to zame zelo dobra izkušnja," je dejal Slovenec.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 12:29 18.maj 2024.

    Ne reče se vrh glave, pač pa poln kurac!

  • matermila 10:23 18.maj 2024.

    Nisem zasledil, da ima Pogi česa dovolj. Spet en naslov za klikanje. Beda.

Sorodne novice