Šport > Košarka
15535 ogledov

Luka po tekmi razkril zaskrbljujoče novice glede svojega kolena

Luka Dončić Profimedia
Čeprav je odigral odlično tekmo, je Luka Dončić razkril, da se situacija s poškodbo kolena ni nič kaj izboljšala.

Košarkarji Dallas Mavericks so doma na šesti tekmi končnice lige NBA s 114:101 premagali Los Angeles Clippers in se s 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog. V polfinalu zahodnega dela se bodo igralci slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki se je izkazal z 28 točkami, 13 podajami in sedmimi skoki, pomerili z ekipo Oklahome City Thunder.

Dallas bo prvo tekmo drugega kroga proti Oklahomi, prvi ekipi na zahodnem delu v rednem delu lige, odigral v noči na sredo ob 3.30 po slovenskem času v gosteh. Veliko vprašanje pa je, v kakšnem stanju bo obračun z najboljšo ekipo zahoda pričakal oboleli Dončić, ki ima tudi poškodovano levo koleno.

Čeprav je na zadnjih dveh tekmah deloval dosti bolj sveže kot na četrti tekmi, ki so jo Clippers dobili in rezultat izenačili na 2:2, pa je Luka po tekmi razkril zaskrbljujočo novico, da se situacija z njegovim kolenom, zaradi katere je bil njegov nastop na nekaterih tekmah končnice celo vprašljiv, ne izboljšuje.

Med velikim slavjem po tekmi je tako zbrane novinarje kar nekoliko pobil s svojim odgovorom, ko so ga vprašali, če je zadnji dve tekmi kaj bolje, če so prišli do kakšnega napredka, kar se tiče njegove rehabilitacije kolena.

"Ne, ne verjamem, da se bo situacija sploh kaj izboljšala, dokler koleno ne dobi nekaj počitka. Vsako tekmo odigram zelo veliko minut. Morda se bo situacija kaj izboljšala potem čez poletje," ni bil glede svojega stanja pred serijo z eno najboljših ekip lige nič kaj optimističen prvi zvezdnik Dallasa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:37 04.maj 2024.

    Še dobro, da ima dve koleni, da bodo imeli mediji o čem pisati..

  • BenX 09:59 04.maj 2024.

    Ok, zadnja tekma se verjetno težko označi za odlično. Ob takem procentu zadetih metov zagotovo ne.

Sorodne novice