Slovenija
1962 ogledov

Nova doba javnega prevoza v Ljubljani

LPP Anže Petkovšek
Pionirski projekt je del širše iniciative za zmanjšanje emisij v mestu.

V Sloveniji se nadaljuje premik k bolj trajnostni mobilnosti, pri čemer kohezijska politika Evropske unije igra ključno vlogo pri podpori in financiranju inovativnih projektov.

Eden od takšnih pionirskih projektov je uvedba električnih avtobusov v Ljubljani, ki so postali del širše iniciative za zmanjšanje emisij v mestu. Financirani s sredstvi Evropske unije, ti avtobusi ne le zmanjšujejo okoljski odtis, temveč tudi zagotavljajo tišje in prijetnejše vožnje za vse potnike.


BicikeLJ: Pedala v prihodnost urbane mobilnosti

Poleg tega sistem izposoje koles, imenovan BicikeLJ, ki je prav tako podprt s sredstvi Evropske unije, spodbuja prebivalce in obiskovalce Ljubljane k izbiri kolesa za krajše razdalje namesto avtomobila. Ta priljubljena storitev je prispevala k zmanjšanju prometne gneče in spodbujanju aktivnega življenjskega sloga.

Pametne investicije za zeleno prihodnost

Projekti, kot sta uvedba električnih avtobusov in sistem izposoje koles, kažejo, kako lahko pametne investicije v trajnostno mobilnost prispevajo k bolj zelenemu, zdravemu in povezanemu okolju. 

Skupaj s temi iniciativami Slovenija ustvarja svet, kjer so čiste, zelene in pametne mobilne rešitve temelj vsakodnevne mobilnosti.


sofinancira EU | Avtor: EU EU
Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Komentarjev 1
  • zdrej 09:41 22.maj 2024.

    Bi bil že čas urediti ta javni prevoz v mestih. Tako same proge, kot oblike javnih prevozov. Električni avtobusi so mogoče koraka v tej smeri, ampak je treba dodat tudi infrastrukturo, ki temu sledi.