Slovenija
33 ogledov

100.000 Hrvatov na smuči

Na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu Obrežje se zaradi prvomajskih praznikov vij Žurnal24 main
Na mejnih prehodih s Hrvaško so ob vstopu v Slovenijo nastajali kilometrski zastoji. Kar okoli 100.000 Hrvatov se podaja na pot proti smučarskih središčem v Italiji, Avstriji, Švici, Franciji in Sloveniji.

Hrvati ocenjujejo, da si bo letos smučarske užitke na belih strminah privoščilo okoli 200.000 ljudi, kar polovica pa se jih bo na smučišča v tujino podala ta konec tedna, ko se pri naših južnih sosedih začenjajo zimske počitnice. Zato so na mejnih prehodih s Slovenijo nastajali daljši zastoji, poročajo pri Hrvaškem Auto klubu (HAK).

Vozniki so na mejnih prehodih Pasjak, Macelj ter Bregana, kjer je bila kolona vozil za vstop v Slovenijo dolga okoli 2,5 kilometra, čakali eno uro. Nov val zimskih turistov na mejnih prehodih pričakujejo v nedeljo. Hrvaški mediji poročajo, da se bo letos do konca tedna iz Hrvaške v tujino odpravilo za 30 odstotkov več ljudi, kot v enakem času lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.