Slovenija
46441 ogledov

V ponedeljek nam grozi ta nevaren pojav, v torek pa spet prihaja sneg

pomlad vreme slana narava štorklja Profmedia
Vremenska napoved za danes in prihodnje dni. V ponedeljek nevarnost pozebe, v torek pa prihaja še sneg. Tudi po nižinah.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne lahko predvsem na zahodu nastane kakšna ploha. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v Zgornjesavski dolini do -3, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Obeti: v ponedeljek bo sprva precej jasno, zjutraj bo marsikje možna slana, kar lahko povzroči tudi pozebo pri sadju. Čez dan se bo oblačnost povečala. Zvečer bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. V torek bo oblačno in deževno, so zapisali pri Arsu. "V torek bo sprva lahko ponekod tudi snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja postopoma dvignila do okoli 900 metrov," pa so poročali v današnji oddaji 24UR Vreme.

Vremenska slika: nad zahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka, ki se širi tudi proti srednji Evropi in Alpam. Z vetrovi severnih smeri v višinah k nam doteka nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. V Alpah ter v Furlaniji Julijski Krajini bo popoldne nastala kakšna ploha. Še bo pihala burja.

Biovreme: Danes in v nedeljo bo vremenska obremenitev majhna ali le individualno izražena.

Napoved od 24. do 29. aprila

V sredo bo nad vzhodno in delom srednje Evrope še vztrajalo ciklonsko območje, ki se bo v četrtek pomaknilo proti severu Evrope. Nato se bo ob koncu tedna nad vzhodno polovico Evrope krepilo območje visokega zračnega tlaka, piše na Arsovi spletni strani.

V sredo bo oblačno, občasno bo še deževalo. Od četrtka bo več sonca, a bo vreme spremenljivo. Občasno bodo še lahko nastajale posamezne plohe. Postopno bo topleje. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma med 0 in 5, najvišje dnevne pa od srede do petka med 10 in 15, nato pa okoli 20 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.