Slovenija
134423 ogledov

Pa ne že spet: Pred nami nov vremenski preobrat, Arso že izdal opozorilo

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Zaradi neviht so izdali rumeno opozorilo

Danes bo pretežno jasno, pihal bo vzhodni do jugovzhodni veter, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Toplo bo - najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija. Na Goriškem in v Vipavski dolini bo še topleje, segrelo se bo do 28 °C.

Območje visokega zračnega tlaka namreč sega iznad vzhodne Evrope do Balkana in severnega Sredozemlja, pojasnjujejo vremenoslovci: "Vremenske fronte se zadržujejo na zahodnim in severnim delom Evrope. Od jugovzhoda doteka k nam razmeroma topel in suh zrak."

A lepo vreme ne bo zdržalo prav dolgo. Že v sredo se bo postopno pooblačilo in popoldne se bodo v zahodnih in južnih krajih začele pojavljati krajevne plohe. Te se bodo proti večeru pojavljale tudi drugod po Sloveniji.

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso
Že za sredo zvečer so na Agenciji RS za okolje prižgali rumeno opozorilo zaradi neviht. V četrtek bo opozorilo veljalo za celo državo.

Arso opozorilo za 2. maj | Avtor: Arso Arso
Kaj pa nas čaka za konec tedna?

"V petek se bo nad Sredozemljem zadrževala višinska kaplja hladnega zraka, ki bo vplivala na vreme pri nas. Čez dan nas bo od severa dosegla oslabljena hladna fronta," pojasnjujejo. V petek tako kaže na oblačno vreme z nekaj dežja, ki bo bolj verjeten v vzhodnih krajih.

Od sobote naprej pa je vremenska napoved še negotova. Od zahoda se bo nad Slovenijo znova širilo območje z nestabilno zračno maso. "V soboto in nedeljo se bo verjetnost za padavine nekoliko zmanjšala. Vseeno pa daljšega obdobja s stabilnim vremenom tudi v prvi polovici prihodnjega tedna ne pričakujemo. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 10, popoldanske pa od 15 do 20 °C," še pišejo meteorologi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • Pierre 16:10 30.april 2024.

    Ma jebo te arso!!!!

  • ivo5 16:39 29.april 2024.

    Žurnal...strokovnjaki za delanje panike.