Slovenija
40455 ogledov

Srednjeročna napoved: To nas čaka po praznikih

Srednjeročna napoved ciklon.si
Spremenljivo vreme s padavinami in občasnimi sončnimi obdobji se bo tako v naslednjih desetih dneh nadaljevalo, zato bodo natančenjše napovedi precejšnji izziv za meteorologe.

Za prvomajske praznike nam vreme ne prizanaša. Nevihte so se po državi premikale že včeraj.

Kako bo danes lahko spremljate tudi radarsko sliko padavin (povezava).

Kaj pa nas čaka po prvomajskih praznikih? "Srednjeročna napoved tja do sredine maja še vedno kaže precej dinamično sliko s pogostimi atlantskimi motnjami," pravijo vremenoslovci portala Ciklon.si.

Še bo deževalo, vreme bo nepredvidljivo

Kot pojasnjujejo, bodo vremenske motnje iz Biskajskega zaliva potovale proti Balkanu in naprej proti Črnemu morju. "Torej ne ravno suhi obeti za Slovenijo, kot že nekaj časa pišemo."

Spremenljivo vreme s padavinami in občasnimi sončnimi obdobji se bo tako v naslednjih desetih dneh nadaljevalo, zato bodo natančenjše napovedi precejšnji izziv za meteorologe, menijo. "Ker bo nad zahodno oz. bolj nad severozahodno polovico Evropo večinoma prevladoval anticiklon, je pričakovati številna višinska jedra hladnega zraka. V soboto imamo štiri izrazitejše višinske doline s hladnim zrakom od severnega dela Atlantika do Grčije in trenutno je precej težko napovedati vreme za nedeljo, kaj šele za prihodnji teden," dodajajo.

V drugi majski dekadi pa bodo negativne anomalije spet proti zahodnemu delu Sredozemlja, kak prehoden afriški anticiklon nad nami in Balkanom ni izključen, pišejo na portalu Ciklon.si.

Hladneje bo, pričakujte plohe in nevihte

Že ta petek se bo precej ohladilo, najvišje temperature bodo med 11 °C in 16 °C. V soboto bo sprva oblačno, padavine bodo povsod ponehale, čez dan se bo delno razjasnilo, popoldne pa bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh, napovedujejo vremenoslovci.

Tudi nedelja bo nepredvidljiva - delno sončno bo, z občasno spremenljivo oblačnostjo, a popoldne lahko spet nastane nekaj krajevnih ploh. Najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C.

Ponedeljek bo, kot trenutno kaže, končno nekoliko bolj suh. Deloma sončno bo z občasno spremenljivo oblačnostjo, pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature pa bodo med 19 °C in 24 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.