Svet
276 ogledov

14-letnica umrla med nujnim prevozom v bolnišnico. Od kod ureznine?

Hrvaška prva pomoč Ivica Galovic/PIXSELL
Nenavadne okoliščine smrti 14-letnice. Je šlo za izživljanje mladostnikov?

Meščani hrvaškega mesta Gračac na območju Zadra so pretreseni zaradi smrti 14-letnice, ki je v še nepojasnjenih okoliščinah umrla v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico.

Kljub hitremu posredovanju reševalcev deklici s hudimi urezninami po telesu, ni bilo več pomoči. Umrla je na poti do splošne bolnišnice v Gospiču. Deklica je na območje Žuljine prišla skupaj z družino, ki tam pase ovce.   

Policija zaslišuje

Policija v pogovorih s starši in nekaterimi mladoletniki skuša odkriti okoliščine, ki so pripeljale do tragičnega dogodka. Po neuradnih informacijah, ki jih povzemajo hrvaški mediji, je bila 14-letnica poškodovana s hladnim orožjem, najverjetneje z nožem.

Kriminalisti naj bi v zvezi s tem zaslišali več mladoletnikov z zadarskega območja. Zaenkrat ni znano, ali naj bi šlo za napadalce ali zgolj priče dogajanja.

Žrtev objestnih mladostnikov?

Vse pogostejša pa so namigovanja, da naj bi bila deklica žrtev objestnih mladoletnikov, ki prihajajo na Velebit in pod vplivom alkohola terorizirajo pastirje.

Izziv modrega kita | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Odkar je pred nekaj meseci na Hrvaško iz Rusije prišel izziv modrega kita, se mladostniki vedejo nerazumno. Da bi ubili dolgčas, si po rokah rišejo rdeče črte in se delajo, da gre za ureznine. V primeru te deklice ne bi bil presenečen, da gre za mladoletnike, ki so se izživljali nad pastirico," je za Jutarnji povedal eden od prebivalcev Gračaca.

Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 18:48 21.junij 2017.

    Tiče na štor in....- CAK! Da bo v hlačah mir...