Svet
26 ogledov

16-letnica zarila nož v policista

Radikalizirana 16-letnica Safia S. Nemška policija
Safia S. je 16-letna Nemka maroškega porekla, ki je obsojena na šest let zapora zaradi brutalnega napada na policista v nemškem Hannovru. Do napada je prišlo že februarja lani. V preiskavi je povedala, da je napad izvršila v imenu Islamske države, piše BBC.

Najstnica je obsojena na poskus uboja ter za pridružitev in pomoč teroristični organizaciji. Tožilec je pri tem izpostavil, da je bil napad zrežiran s strani Islamske države. Sodišče je kazen izreklo tudi 20-letnemu Mohamadu Hasanu, ki je bil seznanjen z načrti Safije, a ni obvestil policije. V zaporu bo dve leti in pol.

Dekle je nekaj tednov pred napadom skušalo prebegniti v Sirijo, kar je preprečila njena mama, ki je izvedela za njen načrt. KLjub temu, da ji je hči že pobegnila iz Nemčije, je odšla za njo in jo našla v Istanbulu. Ne glede na to je očitno mlada simpatizerka Islamske države preko spleta ostala v kontaktu z džihadisti in dobila navodila za napad.

Na sojenju so med drugim kot dokazni material predstavili sporočila z njenega telefona, ki so dokazovala njeno povezanost s teroristi. Med drugim je po novembrskem napadu v Parizu leta 2015 poslala: "Naj Alah blagoslovi naše leve, ki so izvedli včerajšnji napad."

Sama je v napad krenila čez dobra dva meseca; kot prikazujejo posnetki nadzornih kamer, je stala na postaji in opazovala okolico. K njej sta pristopila dva policista, ki sta jo vprašala po dokumentih. V tem trenutku je pokazala nož in ga zarila v vrat enega izmed policistov. Na sodišču se je opravičila za svoje dejanje. Policist je njen napad preživel.

Kot največjo težavo v celi zgodbi nemški mediji izpostavljajo dejstvo, da je njena mama ves čas opozarjala oblasti na težave svoje hčerke. Med drugim je povedala, da se je njena 16-letna hči radikalizirala. Očitno je nihče ni jemal resno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
  • jozicamurn 17:20 01.februar 2017.

    Vehabist en sedaj si pa dobil minus in to velik, ker pišeš 100 komentarjev in si butthurt kot liberalc iz Bosne. Ti boš komu zaprl gobec, zgin tja v tvojo vehabijsko državo kjer te arabci v rit nabijajo ko se klanjaš pedofilu.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 20:07 31.januar 2017.

    Ti bom že zaprl smrdljiv gobec, vlačuga farovška!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 20:06 31.januar 2017.

    Kurba katolibanska, dobro da se predstavljaš s svojim imenom, ker se ti lahko tudi kaj neprimernega zgodi! Le pazi se svinja, ker nikoli ne veš kje te kaj čaka!