Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

81-letnica na kolesu po avtocesti

Slovenija 20.05.13, kolo, kraja koles, nezaklenjeno kolo, foto: shutterstock Shutterstock
Vozniki na gorenjski avtocesti so včeraj popoldne dobro pogledali, ali vidijo prav, saj se je po njej peljala tudi 81-letna kolesarka. Spust z Vršiča, podkrepljen z alkoholom, se je slabo končal.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, so včeraj nekaj po 17. uri prejeli več klicev voznikov, ki so poročali, da se po avtocesti med uvozoma Lesce in Naklo vozi kolesarka. 

Ko je patrulja s hitro akcijo prišla tja, je ustavila 81-letno žensko. Ta je policistom med postopkom pojasnila, da je na avtocesto zašla pomotoma. Možje v modrem so jo varno pospremili z avtoceste. 

Boštjan Glavič s PU Kranj meni, da gospa ni namerno zapeljala na avtocesto in da se ni zavedala, v kako nevarno situacijo se je spravila. Po njegovem mnenju gre zmoto pripisati dejstvu, da nekateri, predvsem starejši okoliški prebivalci težko sledijo tempu sprememb, ki so se v zadnjih nekaj letih zgodile v cestni infrastrukturi v tem delu Gorenjske. 

V dolino so ju spremljali maligani

Sicer pa so imeli gorenjski policisti včeraj opravka tudi z nesrečo dveh kolesarjev na spustu z Vršiča. Med prehitevanjem svojega kolega na dveh kolesih je 45-letni kolesar naredil premik, ne da bi se prepričal, da lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa. V nesreči sta se poškodovala oba kolesarja, pri obeh pa so policisti ugotovili prisotnost alkohola.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:52 04.oktober 2013.

    Vožnja kolesa po AC sploh ni nevarna , niti za samega kolesarja , niti za ostale udeležence v prometu. Odstavni pas je ODSTAVNI PAS po katerem se ne sme voziti . Veliko bolj je nevarna po "magistralkah".