Slovenija
71 ogledov

Alarmantno opozorilo preko elektronske pošte

Od danes so dražji mleko in mlečni izdelki, olje in jajca. Dražje bo tudi meso, Žurnal24 main
Ste tudi vi eden izmed Slovenk in Slovencev, ki je v zadnjem času prejel elektronsko sporočilo z opozorilom glede hrane, ki naj bi jo prodajali tudi pri nas, vsebuje pa gensko spremenjene surovine? Ena izmed prejemnic pošte se je v strahu obrnila na ZPS.

V sporočilu je kar dolg spisek proizvajalcev hrane oziroma živil njihovih blagovnih znamk, ki jih prodajajo tudi na našem tržišču, vsebovala pa naj bi gensko spremenjene surovine. V sporočilu avtor podkrepi škodljivost takih sestavin živila z zapisom, da je bolje, da ne pošilja fotografij laboratorijskih podgan, ki jih hranijo z gensko spremenjeno koruzo, saj da so njihovi tumorji grozljivo veliki."

Potrošniki na takšna pisma oziroma sezname seveda reagiramo različno; medtem ko mu nekateri ne posvečajo velike pozornosti, drugim vendarle sproži pomisleke. Ena izmed prejemnic pisma se je obrnila na Zvezo potrošnikov Slovenije, ki odgovarja, da so takšen seznam, ki kroži po elektronski pošti, zaznali že pred meseci.

Gre za seznam izdelkov multinacionalk, ki prilagodijo svoje izdelke lokalnim, v našem primeru evropskim normativom in zakonodaji. Na trgu EU morajo biti vsa živila označena, če vsebujejo gensko spremenjene organizme. Če to ni označeno, potem živilo ne vsebuje gensko spremenjenih sestavin,” odgovarjajo pri ZPS in hkrati poudarijo, da vsako leto pregledajo poročilo o rezultatih inšpekcijskega nadzora in da od leta 2008 do danes v vzorčenih živilih niso našli sledov GSO.

PREBERITE TUDI

Komentarjev 2
  • Opacity 10:58 01.junij 2015.

    http://www.uporabi.net/

  • wolfyy 10:30 01.junij 2015.

    upam da ne jeste banan, limonov in podobnih stvari, ker to je vse spremenjeno...