Slovenija
59 ogledov

Alenka Bratušek oprana krivde

Alenka Bratušek EPA
Vrhovno sodišče je dokončno pritrdilo Alenki Bratušek in pritrdilo odpravi poročila KPK, ki ji je očitalo konflikt interesov v primeru samokandidature za evropsko komisarko.

Po odločitvi upravnega sodišča, da poročilo protikorupcijske komisije (KPK), kjer so Alenki Bratušek očitali konflikt interesov, odpravi, je vrhovno sodišče zavrnilo tudi pritožbo komisije. Poročila z navedbami, da je bilo sporno njeno samoodločanje, tako ni več.

Sodišče je v sodbi namreč navedlo, da je niso opozorili o možnosti privilegija zoper samoobtožbo, prav tako je niso obvestili o njenem statusu preiskovanke vse do izdaje osnutka poročila. Komisija tudi upoštevala dokazov, ki jih je predložila Bratuškova v svojo korist. Sporni akt pa je komisija po navedbah sodišča sprejelo tudi v nezadostni sestavi - le dva člana na dopisni seji -, pri čemer niso navedli, da je bila tretja članica senata izločena.

"Če bi imel Štefanec vsaj malo ponosa in morale, bi moral odstopiti"

"Ta namišljena afera gospoda Štefaneca se je sesula v prah in sodišče je odkrilo napake v celotnem postopku. Od prvega dne od mojega zaslišanja do zadnjega zasedanja dveh članov senata," je v izjavi pred novinarji povedala Bratuškova in dodala, da je bila medijska gonja, ki slonela na poročilu KPK, neupravičena. Dodala je, da je po njenem mnenju čas, da se KPK začne ukvarjati s preganjanjem korupcije in političnimi diskreditacijami.

Odločitev vrhovnega sodišča so prejeli tudi na Komisiji za preprečevanje korupcije, od koder so sporočili le, da bo komisija ugotovitve Vrhovnega sodišča RS spoštovala. Bratuškova je že ob odločitvi upravnega sodišča navedla, da bi moral predsednik komisije Boris Štefanec odidi. Skupaj z NSi je celo predlagala njegovo razrešitev. Ker predlog ni dobil potrebne večine v parlamentu, je Štefanec ostal na položaju.

Tudi danes je Alenka Bratušek navedla, da če bi imel Štefanec vsaj malo ponosa in morale, bi moral odstopiti.

Komentarjev 12
  • dragec 22:37 29.september 2016.

    mujo, si se zajebal

  • patrijarh 19:27 28.september 2016.

    Sej ta je iz tvoje stranke.A si se prefarbal.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 15:42 28.september 2016.

    Cela Slovenija ve,da je Alenčica goljuf in da je sama sebe rinla naprej.Bomo videli naslednje volitve kje bo.V riti.Parlamenta videla ne bo.