Slovenija
118 ogledov

Alma Sedlar povedala svojo resnico o Supervizorju

Alma Sedlar Saša Despot
Namestnica šefa KPK Borisa Štefaneca Alma Sedlar je na blogu povedala svojo resnico o zapletih v zvezi s Supervizorjem.

Alma Sedlar, namestnica šefa KPK Borisa Štefaneca je na blogu povedala svojo resnico o zapletih v zvezi s Supervizorjem. Med drugim tudi, da je šlo za spor, čeprav je Štefanec trdil drugače. 

"Supervizorja v ponedeljek ne bi bilo potrebno ugasniti, prav tako ga ni bilo potrebno ugasniti na velikonočni petek; obakrat je to delovalo kot da si dva šerifa kažeta mišice,“ je zapisala Sedlarjeva in potrdila da je "ugasnitvi Supervizorja dejansko botroval spor med predsednikom KPK Borisom Štefanecem in avtorjem Supervizorja Primožem Brataničem. Piko na i je predstavljala razlika v njunih stališčih, kako se odzvati na zahtevo Informacijske pooblaščenke,“ je napisala, a hkrati s prstom pokazala na prejšnji senat, ki ga je vodil zdajšnji pravosodni minister Goran Klemenčič

slovenija 14.06.11 Goran Klemencic, komisija za preprecevanje korupcije, kpk, fo | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

Ta namreč ni formalno uredil odnosov z Brataničem, ki je bil zunanji sodelavec in je na projektu delal brezplačno, celoten projekt pa je temeljil na prijateljskih dogovorih, Supervizor pa je bil na Brataničevem zasebnem strežniku. Zdajšnje vodstvo si je prizadevalo, da bi ga prenesli na strežnike ministrstva za javno upravo in da bi odnos z Brataničem pogodbeno uredili.

Sedlarjeva še navaja, da na primer senat KPK sploh ni imel nič z odločitvijo, da se Supervizor razširi na fizične osebe, kar je imelo za posledico afero honorarji in odstop ministrice za šolstvo. 

In še nauk zgodbe ... 

"Za dosedanje delovanje (in uspehe) Supervizorja je bilo vitalnega pomena dobro sodelovanje med KPK kot neodvisno državno institucijo in avtorjem Supervizorja kot entuziastičnim in visoko strokovno usposobljenim predstavnikom civilne družbe. Idealna rešitev bi bila avtorja Supervizorja prepričati, da pri Supervizorju /…/ sodeluje še naprej, ob ustrezno urejeni pravni podlagi. V izogib nesoglasjem med njim in predsednikom KPK pa skleniti, da o ključnih zadevah, povezanih s Supervizorjem, poslej odločaj(m)o vsi trije člani senata,“ je zapisala Sedlarjeva. 

Po tem, ko so aplikacijo Supervizor prenesli na druge strežnike, ta zdaj ponovno deluje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • dragec 17:36 26.julij 2015.

    No, tu se pa strinjam, imaš prav.

  • KLOBO 14:24 26.julij 2015.

    Če bi bila ta Alma v privatni firmi, bi že zdavnaj z brco letela skozi zaprta vrata, v državni upravi lahko pa čveka , kar ji pade na pamet in nič se ne bo zgodilo: Če je Štefanec neki šef, ...prikaži več bi jo moral že zdavnaj izolirati in jo s disciplinskim postopkom nagnati med svoje ovce, kjer bo lahko še naprej meketala in bleeela !!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:56 26.julij 2015.

    Tale Alma(kakšno južno ime??)pa ni preveč pripadna svoji firmi in šefu,saj vedno doda kontra piskerček v zadevah,ki bi morale biti zamolčane in skrite državljanom??