Avto
31 ogledov

Znate pravilno naložiti prtljago? Naučili vas bodo

Prtljaga
1/14
Shutterstock
Nepravilno naložena prtljaga v avtomobilu. Jo znate pravilno naložiti? Znate pravilno nastaviti položaj sedenja? Kaj pa nenavaden zdrs vozila, ali zaviranje v sili? Vse to lahko v praksi pod vodstvom izkušenih AMZS inštruktorjev varne vožnje spoznate v soboto.

AMZS Center varne vožnje na Vranskem bo v soboto gostil dogodek posvečen voznicam, članicam AMZS.

Dogodek je odlična priložnost, da brezplačno preizkusite najsodobnejši poligon varne vožnje v Sloveniji in se pod nadzorom strokovno usposobljenih inštruktorjev preizkusite v varni, varčni in terenski vožnji. Preizkušnja, ki vas ne bo pustila ravnodušne, vam bo po žilah pognala kri.

Ste za ekipni duh?

Pripravljamo tudi aktivnost pri kateri bo do izraza prišel ekipni duh, stresni preizkus, vožnja po neutrjenem terenu pa je vedno prav posebno doživetje. Inštruktor bo predstavil posebnosti terenske vožnje in zmožnost premagovanja različnih terenskih ovir z ustreznim vozilom.

Moč bo preizkusiti simulator prevračanja ter se srečati z občutkom prevrnjenega vozila in reševanja iz njega. Strokovna delavnica bo spodbudila razmislek in postregla z dejavniki, ki zagotavljajo večjo varnost v prometu.

Dogodek je odlična priložnost, da se spoznate s simulacijo različnih voznih razmer in s tem tudi same prispevate k čim večji varnosti v cestnem prometu.

Tečaj varne vožnje | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Pridobite znanje, ki vam lahko reši življenje

Eden od inštruktorjev varne vožnje AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, ki bo v soboto skrbel za širjenje znanja med udeleženkami, Manuel Pungertnik, o sobotnem dogodku pravi: "Ker gre za prikaz praktičnih vaj na poligonu, ki bodo bazirale na varnosti in odgovornem ravnanju v prometu, bodo udeleženke dogodka seznanjene z elementi varne vožnje, ki jih bodo doživele oziroma preizkusile v vožnji v ovinek, pri nenadnih zdrsih vozila in zaviranju. Prav tako bodo seznanjene s pravilnim sedežnim položajem, nalaganjem prtljage v vozilo ter nevarnostmi s katerimi se lahko srečajo, če tega ne upoštevajo. Vsi elementi, s katerimi bodo udeleženke dogodka seznanjenje, so del vožnje v realnem življenju, tako da bodo z udeležbo na dogodku pridobile informacije, s katerimi bodo lahko prispevale k večji varnosti v cestnem prometu.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.