Avto > Na Štrom
34883 ogledov

K nam prihaja povsem nova znamka, poglejte to vozilo!

Farizon supervan Geely
V Slovenijo prihaja povsem nova znamka električnih gospodarskih vozil, pri katerih je poudarek na izključno zelenih virih energije pogona.

Skupina AutoWallis, ki jo pri nas med drugim poznamo kot trgovca vozil znamke BMW, je postal uvoznik električnih komercialnih vozil kitajske skupine Geely za Slovenijo

Madžarski velikan na trgu prodaje vozil bo tako kot še na sedmih ostalih trgih srednje Evrope tudi v Sloveniji začel prodajati komercialno znamko vozil Farizon.

Farizon supervan | Avtor: Geely Geely
Farizon supervan | Avtor: Geely Geely

Gre za proizvajalca znotraj skupine Geely Auto, ki jo med drugim poznamo po lastništvu avtomobilskih znamk Volvo in Lotus ter spada med največje proizvajalce vozil na svetu in hkrati vodilne na področju inovacij. 

Skupina AutoWallis je sklenila pogodbo za ekskluzivno distribucijo omenjene znamke Farizon. Gre za mlado znamko, ki je hkrati ena prvih, ki tako pri težkih kot lahkih gospodarskih vozilih ter avtobusih vgrajuje samo pogone s čistejšimi viri energije, od metanola do elektrike.

Farizon si prizadeva podpirati zeleni transport z ničelnimi emisijami, za katerega je razvil svoje lastne sisteme za vožnjo. Po uspešnem pohodu na azijskih trgih je znamka že prisotna v Južni Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Jugovzhodni Aziji, v letu 2024 pa začenja širitev tudi v Evropo.

Farizon supervan | Avtor: Geely Geely

Glede nove znamke je Damir Domitran, regionalni vodja operacije skupine AutoWallis za Slovenijo, povedal, da se bo distribucija znamke Farizon pričela v drugi polovici leta 2024 z modeloma V6E in supervan. Pojasnil je tudi, da "je Farizon kot član skupine Geely, ene od vodilnih visokotehnoloških kitajskih izvoznih družb, ki po vsem svetu proda skoraj tri milijone vozil letno, del iste družine kot tako kakovostne znamke, kot so Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus in Aston Martin."

Novi farizon supervan (na fotografijah), ki prihaja jeseni, bo po zagotovilih uvoznika združeval najsodobnejšo tehnologijo in edinstveno, prilagodljivo arhitekturo, privlačne tehnične lastnosti ter konkurenčno ceno.

Da bo šlo res za naprednega pripadnika v "kombi" konkurenci, priča podatek, da je postavljen na visokoprilagodljivo modularno platformo, ki je narejena po principu "po žici" (fly-by-wire).

Svojo kakovost dokazujejo tako, da dajejo na ključne sisteme pogona osemletno garancijo ali 400.000 prevoženih kilometrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3