Šport > Nogomet
14 ogledov

Ancelotti: Bayern je Realov bavbav, moj ne

Ancelotti Real Madrid novinarska konferenca pred Bayernom Liga prvakov
1/10
EPA
Usoda Cristiana Ronalda še ni povsem jasna. Carlo Ancelotti se ne ozira na slabo tradicijo Reala proti bavarskemu gigantu.

"Danes je treniral dokaj normalno. Jutri ga bomo še enkrat testirali in videli, kako mu bo šlo. Igral bo, če bomo vsi prepričani, da je dovolj varno. Če bo najmanjša možnost ponovitve poškodbe, ne bo igral. Komaj čaka tekmo. To je normalno, za nas je to zelo pomembna tekma. Je motiviran, tako kot vsi drugi," je medijem na novinarski konferenci pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov proti münchenskemu Bayernu dejal trener Reala Carlo Ancelotti, ki je že razložil, kdo bo igral na položaju levega bočnega branilca. "Marcelo se je vrnil v običajen trenažni proces pred enim tednom, a že nekaj časa ni igral tekme. Jutri bo začel Fábio Coentrão."

Ancelotti ni razkril, ali bi bil izpad v polfinalu zanj neuspeh. "Neuspeh je zelo močna beseda. A tudi ne morem reči, da je uvrstitev v polfinale uspeh. Glavni cilj v letošnji sezoni je finale Lige prvakov," je svoj pogled na situacijo pojasnil italijanski strateg.

"Pričakujte veličasten Madrid"

Nekdanji trener Juventusa, AC Milana, PSG in Chelseaja je postregel z zanimivim odgovorom na vprašanje, kako sprejema dejstvo, da je Bayern v medsebojnih dvobojih uspešnejši od Reala. "Bayern je mogoče bavbav za Real, zame ne. Proti njim sem dosegal dobre rezultate. Če bi tako (negativno, op. a.) razmišljal, me to ne bi napolnilo z optimizmom. Sem pa samozavesten ob pogledu na svojo ekipo, na igralce, ki jih imam, zato pričakujem, da boste jutri videli veličasten Real Madrid."

"Ne preseneča me, da je za večino opazovalcev favorit Bayern. So izjemna ekipa, zelo so močni, zmagali so na številnih tekmah in so tudi aktualni evropski prvaki," je sklenil Carletto.

Xabi: Upam, da nas ostane 11

"Na igrišču moramo pokazati našo voljo in željo ter tudi to, da smo pripravljeni na trpljenje. Vsaka podpora s tribun je za nas dobrodošla. Lani, ko smo se z avtobusom peljali po Conchi Espini (pot na stadion), nam je število navijačev dalo dodaten zagon," je glede pristopa k tekmi in navijačev dejal vezist Xabi Alonso, ki je ob tem dejal, da upa, da jih bo na igrišču ostalo vseh 11. "To ni šala," je ob nasmehih nekaterih novinarjev pripomnil Xabi.

"Potem ko smo že trikrat zapored izpadli v polfinalu, želimo zdaj storiti korak naprej. Naša motivacija je absolutna in povsem smo osredotočeni na to, kar moramo storiti," je dodal izkušeni baskovski nogometaš.

Guardiola Bayern novinarska konferenca pred Realom Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Pep: Madrid je vedno poseben

Ko je pred novinarje stopil Pep Guardiola, ga je španska sedma sila takoj opozorila na odlične rezultate, ki jih je Katalonec na stadionu Santiago Bernabéu dosegal z Barcelono. "To je bilo z drugim klubom, z drugo ekipo, v drugačni situaciji. To nima zveze z jutrišnjim obračunom. Morali bomo pokazati dobro predstavo, da bi napredovali. Proti Madridu je vedno treba biti vrhunski, še posebej v polfinalu," je mirno odvrnil strateg Bayerna.

"Vedno sem srečen, ko igram polfinale Lige prvakov. Dobro je biti v Madridu z ekipo, kot je Bayern. Sami ste večkrat videli igro Madrida kot jaz. A Madrid je vedno poseben, s tem ali onim trenerjem. Vedno so močan tekmec," je nekaj tradicionalnih komplimentov stresel Guardiola, ki si je z Bavarci že pred nekaj tedni tudi teoretično zagotovil naslov državnega prvaka.

"Zdaj štirje veliko tečejo"

"Upam, da bo Cristiano pripravljen za igro. Tu smo, da navijačem pripravimo spektakel, oni pa hočejo gledati najboljše nogometaše. In on je eden od njih. Tudi če ne bo igral, ima Madrid veliko različnih igralcev, ki imajo raznolike odlike. Lahko igrajo v sistemu 4-3-3 ali 4-4-2, tako kot v finalu pokala. Z Iscom imajo več posesti žoge. Imajo igralce, ki zelo veliko tečejo. Prej so imeli enega takega, potem dva, zdaj imajo štiri," je hitro taktično analizo nasprotnika podal priljubljeni Pep.

Katalonec ni želel komentirati stanja v Barceloni in situacije okrog Lionela Messija. "Ne počutim se ugodno, če govorim o Barceloni, tu sem zaradi polfinala Lige prvakov. Nočem posvečati pozornosti čemu drugemu. Sem daleč od Barcelone in ne poznam situacije. A moje mnenje o njem bi bilo težko boljše. Nikoli še nisem videl takšnega igralca in ga najbrž tudi nikoli ne bom," je o malem Argentincu dejal Guardiola.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.