Šport > Košarka
18957 ogledov

Noro, kako je Kyrie sprejel, da ni bil izbran v reprezentanco za olimpijske igre

Kyrie Irving Dončić Profimedia
Če je Kyrie Irving v preteklosti veljal za psihično in čustveno precej nestabilnega košarkarja, je tokrat povsem mirno sprejel, da ga poleti ne bo v Parizu.

Nekdaj je veljal za enega najpomembnejših členov ameriške košarkarske reprezentance, s katero je leta 2014 osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Španiji ter leta 2016 zlato medaljo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

A v zadnjih letih, vse od svoje selitve iz Clevelanda, ko so njegovo kariero  zaznamovale številne afere in incidenti, Kyrie Irving ni več zaželjen v reprezentanci ZDA.

A vse od svojega prihoda v Dallas, ko je v družbi Luke Dončića ponovno osredotočen zgolj na košarko in uspeh na igrišču, Kyrie ponovno igra odlično košarko. Mnogi so bili tako prepričani, da se bo košarkar, ki je v letošnji sezoni povprečno dosegal 25,6 točk, 4 skoke in 5,7 asistenc na tekmo, znašel na seznamu potnikov za Pariz ameriškega selektorja Steva Kerra.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda temu ni bilo tako. Kerr je namreč že razkril seznam košarkarjev, na katere bo računal v letošnjem lovu na zlato medaljo, na njem pa ni bilo prostora za 8-kratnega udeleženca tekme vseh zvezd, ki vse od prihoda v Dallas ponovno igra svojo najboljšo košarko.

A čeprav je odločitev Steva Kerra Irvinga zagotovo razočarala, se vseeno vidi, da je od svojega prihoda v Dallas končno pomirjen s svetom, saj je odločitev sprejel zelo zrelo in umirjeno.

"Svojim bratom želim vse najboljše. Enostavno nisem ustrezal tej ekipi. Proces odločitve je bil težak. Imam samo spoštovanje do fantov, ki so bili izbrani v reprezentanco," se je na odločitev Kerra, da ne bo del reprezentance, odzval Irving.

"V tem trenutku kariere, verjamem, da bi se tako ali tako moral osredotočiti na osvojitev prvenstva s klubom, medtem ko bom poleti, ko bom le imel priložnost, podpiral naše fante," je s svojo umirjeno reakcijo navdušil Irving.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 09:13 20.april 2024.

    Evo nam drugega playa . Čimprej mu naredite potni list !

Sorodne novice