Šport > Košarka
40039 ogledov

Irving iskreno o tem, kaj si misli o Dončiću

Kyrie Irving Profimedia
Kyrie Irving je po drugem porazu proti Los Angeles Clippers izrazil zaupanje in podporo Luki Dončiću.

Ameriški zvezdnik Kyrie Irving je podal svoje mnenje o tegobah Luke Dončića na četrti tekmi uvodnega kroga končnice med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers.

Slednji so domačim v prvem delu pobegnili kar za 31 točk, kljub nekaj negotovosti v zaključku, ko je že kazalo na morebiten preobrat, pa so se na koncu veselili zmage in izenačenja v seriji (2:2).

Najboljša strelca Dallasa sta bila Irving s 40 točkami in Luka Dončić z 29, toda slednji s svojo predstavo še zdaleč ni bil zadovoljen. Kako bi tudi bil, če pa je zadel le enega od devetih poskusov za tri točke in manj kot 42 odstotkov vseh metov iz igre. 

Dončića je po tekmi pestil občutek, da se je izneveril Irvingu, ki je naredil vse, da bi Dallas z roba prepada pripeljal nazaj v položaj za zmago, a so bili košarkarji LA Clippers v zaključku dovolj zbrani.

Ob tem ne gre zanemariti, da je Dončić sinočnjo tekmo odigral z bolečinami v kolenu, kar pa po njegovih besedah ne sme biti izgovor za primanjkljaje v njegovi igri.

Luka Dončić Samokritičen Šport Dončić se čuti krivega: "Zdi se mi, da ga puščam na cedilu"

Novinarji so o Dončićevi strelski krizi izza črte, od koder je potopil le eno od devetih žog (11,1%), povprašali Irvinga, ki je v navezavi na sinočjo predstavo slovenskega asa ubral mentorski pristop in izrazil popolno zaupanje v zvezdniškega soigralca. Pri tem se je dotaknil tudi Dončićeve poškodbe kolena in priznal, da marsikateri košarkar v ekipi trpi za posledicami dolge in naporne sezone.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia
"Ko sem zadnjič sedel tukaj pred vami, sem vam povedal, da smo vsi malce potolčeni, toda nimamo časa, da bi drug drugega spraševali, če smo v redu. Pripravljeni moramo biti postaviti naša telesa na kocko. Če Luka ne bo nared, sem prepričan, da ne bo igral. A ker ga poznam in ker vem, kako samozavesten je in kakor dobro pozna Clipperse, vem, da si želi igrati. Vem, da si želi še bolj vplivati na razplet tekme, čeprav je njegovo povprečje v seriji blizu trojnemu dvojčku. Toda vseeno smo še naprej kritični do njega in in on je kritičen do samega sebe."

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Kyrie Irving se čudi pomislekom glede Luke Dončića. Profimedia

"Luka je mlad fant, ki se v končnici meri z ekipo, proti kateri je že dvakrat izpadel. Zagotovo je prisotna tudi psihološka utrujenost. A to je tisto, kar dela naš šport tako čudovit. V sredo bomo imeli v Los Angelesu novo priložnost, da odigramo bolje. Upam, da mu bosta prihajajoča dva dneva dobro dela. Prepričan sem, da mu bosta dobro dela. Pripravljeni bomo za sredino tekmo," je pred nadaljevanjem serije optimističen Irving.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 18:28 29.april 2024.

    Ne razumem a nimajo o kom drugem pisati..Razen, če ste za oglaševanje posebej plačani..

  • andrej084 15:47 29.april 2024.

    Harden je močno udaril Luko po roki, naredil moški prekršek, igralci Dallasa pa kot neke baletke, nihče ni šel bolj moško na Hardna, PG-ja,... s Kleberjem se ne da ustaviti Zubca, vsi so z lahkoto prihajali v raketo, Kidd ne ...prikaži večne vidi, kljub modnim očalam...

  • andrej084 15:43 29.april 2024.

    Ne vem, kaj dela 20 trenerjev na klopi. 99% ljudi je verjetno videlo, da ja Harden 5x na isto finto nategnil branilca, da Kleber niti roke ni dvignil v obrambi, mlajši Lively pa obsedel, čeprav je bil on kreator preobrata. ...prikaži več Kud je slab trener, boljši trener bi včeraj kljub katastofalnemu začetku, zmagal. Luka slab, kreganje s sodniki... če ne gre met, se pa podaja in grize v obrambi.