Šport > Nogomet
6048 ogledov

Ugledni angleški medij razkril klub, ki je najbližje temu, da kupi Šeška

Benjamin Šeško Epa
Mladi slovenski reprezentančni napadalec je vroč kot žemljica.

Telegraph, ki je eden bolj uglednih angleških medijev pri nogometnih prestopih, se je tokrat posvetil slovenskemu napadalcu Benjaminu Šešku. Ta je v zadnjem času v izjemni formi, na zadnjih šestih tekmah v Bundesligi je zabil prav toliko zadetkov, v celotni ligaški sezoni pa je bil uspešen 13-krat.

V prvem delu sezone, ko je večinoma vstopal v igro v drugem polčasu, je trikrat žogo poslal v mrežo, po zimskem premoru pa se je ustalil v prvi enajsterici in v pomladnem delu sezone prišel do številke 10. Skupno je v vseh tekmovanjih dosegel 17 zadetkov za Red Bull Leipzig.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

Z dvigom forme se je še dodatno okrepilo tudi zanimanje za Slovenca, ki bo na zadnji dan maja dopolnil 21 let. Pri Telegraphu trdijo, da ima trenutno največ možnosti za njegov naslednji podpis londonski Arsenal. Topničarji takega tipa napadalca trenutno niti nimajo, zato bi lahko Šeško že hitro lahko računal tudi na pomembno vlogo v ekipi, ki je trenutno krog pred koncem Premier League še v igri za naslov angleškega prvaka. 

Šeško je po zapisu v Telegraphu velika želja trenerja Topničarjev Mikela Artete, pričakuje se, da bo Arsenal na naslov Leipziga v prestopnem roku poslal ponudbo. Zanimanje za Slovenca so doslej nakazali tudi pri Chelseaju in Manchester Unitedu, a Telegraph trdi, da so Arsenalovi rivali za podpis Šeška že mnenja, da ima severnolondonski klub trenutno prednost v lovu na slovenskega napadalca.

Ta je sicer zanimiv tudi AC Milanu.

Šeškov zastopnik Elvis Bašanović si je konec minulega tedna sicer ogledal dvoboj na Old Traffordu med Manchester Unitedom in Arsenalom, ki so ga Topničarji dobili z 1:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 20:36 15.maj 2024.

    A pa moramo bralci trgovnje z ljudmi v tem primeru nogometa podpirati. ?

Sorodne novice