Šport > Košarka
27012 ogledov

Korak v napačno smer: Dončić nič več 'verjeten', ampak ...

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bi lahko odsedel tretjo tekmo tekmo končnice med Dallasom in Oklahomo.

Košarkarski superzvezndik Luka Dončić morda ne bo mogel pomagati svojemu moštvu na tretji tekmi polfinalne serije na Zahodu, kjer so Dallas Mavericks po dveh odigranih obračunih poravnani z Oklahomo City Thunder (1:1).

Slovenskega košarkarja že dlje časa pesti neprijetna poškodba desnega kolena, na zadnjem obračunu v Oklahomi pa je načel še levega.

Ob vsem tem ga spremljajo še bolečine v levem gležnju. Zaradi tega je 25-letnik pred tretjo tekmo pristal na seznamu igralcev, katerih nastop je 'vprašljiv' ('questionable').

Za zdaj ni povsem jasno, ali se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo ali gre morda le za preventivni ukrep vodstva, da bi Dončiću omogočili nekaj počitka pred nadaljnjimi izzivi.

Pred prvo in drugo tekmo z Oklahomo je bil njegov status 'verjeten' ('probable').

Dončić Kidd Navijačem zavrelo Šport Napad na Dončića izzval ostre odzive: "Nedvomno umazana poteza"

Kljub poškodbam in načetemu zdravju Dončić v letošnji končnici beleži 28,4 točke, 8,6 skoka, 9,1 podaje in 1,4 ukradene žoge na tekmo.

Mavsi bodo drugo zmago v seriji z gromom lovili na domačem parketu, potem ko so zadnji dve srečanji odigrali v Oklahoma Cityju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • alojz73 17:22 11.maj 2024.

    Saj po članku ne veš a bo igral ali ne.Mogoče po naslovu.

  • jakec1575 16:56 11.maj 2024.

    ni bec 20. manj spi zaradi hcerke. rehsbilitacija je slabsa. obrne naj se na Lebrona. tip je vsako leto zapravil 2mio eurov na trening in rehabilitacijo. kisikove komore, transfuxijo, led in predvsem prehrana. donic se vedno natepava cevape. se vidi ...prikaži več po telesni mascobi, razporedu. ronaldo 20 let zre sam brokoli in duho piscancje meso. hrana je pri sportniku 50% rezultatov. nema burrka, junk food itd.

  • Miller 14:01 11.maj 2024.

    Ah glih to tekmo ki jo bomo vsi gledali... Skoda

Sorodne novice