Šport
24306 ogledov

Iz Dallasa sporočili pomembno odločitev glede Luke Dončića

Luka Dončić Profimedia
Dončić bo počival tudi na zadnji tekmi rednega dela sezone.

Košarkarji Dallas Mavericks, z razmerjem zmag in porazov 50-31, bodo redni del sezone sklenili s tekmo v gosteh pri zasedbi Oklahoma City Thunder, ki si prvo mesto na zahodu z razmerjem 56-25 v zmagah in porazih deli z Denverjem in Minnesoto.

Dallas bo sezono končal na petem mestu zahoda ter ga v prvem krogu končnice čaka boj s četrtouvrščeno ekipo Los Angeles Clippers, ki bodo imeli prednost domačega igrišča.

Pri Dallasu so se odločili, da bodo zvezdniškemu dvojcu, Kyrieju Irvingu in Luki Dončiću ter še nekaterim nosilcem namenili še eno tekmo počitka pred prvim krogom končnice.

Oba sta sicer že izpustila tekmo proti Detroitu, ko so Mavs doživeli pravo katastrofo proti eni najslabših ekip v zgodovini lige. Bati iz Detroita (14-67), zadnjeuvrščeno moštvo lige, je sredi Dallasa slavilo s 107:89. To je bila šele druga zmaga za Pistons na zadnjih šestnajstih obračunih.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Po informacijah iz Dallasa pa bosta Irving in Dončić izpustila tudi drevišnjo tekmo Mavericks, ko se bodo na zadnji tekmi rednega dela sezone z začetkom ob 21.30 po srednjeevropskem času merili s Thunder.

Iz ekipe so sicer kot uradni razlog za Dončićevo odsotnost navedli težave z gležnjem, Irvinga pa bo uradno manjkal zaradi težav s stegensko mišico.

Tako je že jasno, da je Dončić, eden glavnih kandidatov za naziv MVP, sklenil sezono izjemnim s povprečjem 33,9 točke, 9,2 skoka in 9,8 asistence na tekmo, kar bo dovolj, da konča na samem vrhu seznama najboljših strelcev lige NBA.

Prav tako bodo manjali nekateri drugi nosilci. Na seznamu "poškodovanih" so še Derrick Jones Jr, Dereck Lively II, PJ Washington, Daniel Gafford, Dante Exum in Greg Brown III.

 

Konec sezone za Wembanyamo

Prav tako bo na zadnji tekmi v sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA odsoten francoski čudežni deček Victor Wembanyama, so sporočili iz San Antonio Spurs. Wembanyama si je poškodoval desni gleženj ob presenetljivi zmagi proti aktualnim prvakom Denver Nuggets.

San Antonio je sicer z razmerjem 21 zmag in 60 porazov že zdavnaj izpadel iz vseh kalkulacij za letošnjo končnico lige NBA in boja za prvaka.

Wembanyama | Avtor: Profimedia Profimedia

Wembanyama je v ligo NBA prišel lani kot prvi izbor na naboru, pri čemer so ga razglasili za najbolj obetavnega igralca lige po LeBronu Jamesu. Pričakovanja je v dobršni meri upravičil, saj je za njim odlična sezona, sam pa je glavni kandidat za naziv novinca leta lige NBA.

Čeprav so Spurs utrpeli še eno izgubljeno sezono in so trenutno na zadnjem mestu zahodne konference, so Wembanyamine privlačne predstave navdušile trenerje, soigralce in navijače.

Sezono bo tako zaključil s povprečjem 21,4 točk, 10,6 skokov, 3,9 asistenc, 1,2 ukradenih žog in kar 3,6 blokad na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 11:09 14.april 2024.

    Kdaj pade odločitev, da se konča oglaševanje Dončića in NBA..

Sorodne novice