Šport > Košarka
9601 ogledov

Veliki zvezdnik NFL-a povedal, kdo je pravi MVP, Dončić se mu je takole zahvalil

Dončić Jokić Profimedia
Zvezdnik lige NFL prepričan v to, kdo je MVP aktualne sezone lige NBA.

Zvezdnik lige NFL Patrick Mahomes, član ekipe Kansas City Chiefs, je na družbenih omrežjih te dni zapisal "MVP!" in na svoj zid družbenega omrežja X prilepil' enega od videov, v katerem Dončić zadeva trojko v svojem značilnem "step-back" slogu. Mahomes se je tako pridružil kampanji "PRAVI MVP", ki jo je ta teden sprožila ekipa Dallasa v prepričanju, da NBA-analitki v glasovanju za MVP-ja ne bi smeli spregledati predstav Luke Dončića.

Ameriški mediji pišejo, da je Mahomes, ko ne igra ameriškega nogometa, velik oboževalec košarke. V preteklosti smo ga že videli na tekmi Dallasa, z Dončićem imata tudi nekaj skupnih fotografij. Mahomes je ocenil, da je Dončić pravi MVP in to tudi zapisal in delil s sledilci. Ne čudi, da je njegova objava hitro postala viralna.

 

Dončić se mu je zahvalil z zapisom "hvala", zraven pa prilepil simbol kozice (Goat), kar Mahomesa označuje za najboljšega vseh časov.

Luka Dončić je trenutno najboljši strelec (33,9 točke) in drugi podajalec lige (9,8 podaje), visoko pa je tudi pri skokih, sicer na šestnajstem mestu (9,2), kar je za organizatorja igre izvrsten izkupiček. 

A kljub temu Luke Dončića prognoze za najkoristnejšega igralca lige še ne postavljajo na sam vrh. Zadnja objavljena lestvica v boju za MVP (5. april) ima na vrhu namreč Nikolo Jokića, drugi je Dončić, tretji pa Shai Gilgeous-Alexander. Danes ali jutri bi sicer NBA morala objaviti novo lestvico in videli bomo, ali bodo Dončićeve izjemne predstave (pa tudi Dallasova odmevna kampanja) v zadnjem času dovolj, da ga analitiki končno postavijo na prvo mesto. Na tem položaju Dončić v tej sezoni še ni bil.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.