Šport > Košarka
3971 ogledov

Nenavadna poteza 76-ers pred obračunom z Knicks: Tega ne smemo dovoliti

Joel Embiid Profimedia
Pri Philadelphiji 76-ers bodo za odločilni dvoboj delili vstopnice.

Philadelphia velja za košarkarsko mesto, navijači ekipe 76-ers pa za ene najzahtevnejših v ligi NBA. Kljub običajno veliki podpori pa so na zadnjem obračunu domači košarkarji ostali brez prave podpore v ključnih trenutkih, saj so del dvorane napolnili privrženci zasedbe iz New Yorka.

Po porazu z 92:97 je svoje nezadovoljstvo tako izrazil tudi prvi zvezdnik moštva Joel Embiid, ki je bil mnenja, da so številni navijači Knicksov v zaključku tekme z glasno podporo pripomogli k preobratu in zmagi zasedbe iz New Yorka. Knicks so takrat v prvem krogu končnice povedli s 3:1 v zmagah.

"To je bilo razočaranje. Rad imam naše navijače, ampak to je bilo zelo neugodno. Jasno mi je sicer, da imajo Knicks v bližnji okolici veliko navijačev," je izjavil Embiid. Razdalja med obema velemestoma po cesti znaša okoli 150 kilometrov, premagati jo je moč v manj kot dveh urah, za ameriške 'pojme' o razdaljah pa je to povsem zanemarljivo.

Sixers so se na šesti tekmi v New Yorku čudežno rešili, ko je ob koncu rednega dela tekme Tyrese Maxey poskrbel za podaljšek, nato pa so gostje v sloviti dvorani Madison Square Garden tudi zmagali (112:106).

Tyrese Maxey Joel Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia

S tem so zaostanek v zmagah zmanjšali na 2:3 in izsilili nov dvoboj v Philadelphiji.

Pred njim so v akcijo stopili nekdanji manjšinjski lastnik 76-ers Michael Rubin in sedanji lastniki Josh Harris, David Blitzer in David Adelman. Ti so se odločili kupiti 2000 vstopnic, ki jih bodo razdelili med navijače domače zasedbe.

"Absolutno ne smemo dovoliti, da navijači New Yorka še enkrat zasedejo našo dvorano," je na socialnem omrežju X zapisal Rubin. Vstopnice bodo razdelili med gasilce, policiste, zdravstvene delavce in lokalne organizacije, ki imajo sedež v mestu 'bratske ljubezni' (beseda philos namreč v grščini lahko pomeni 'ljubezen', adelphos pa brat; op.p.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice