Šport > Košarka
11725 ogledov

Celotna ekipa Dallasa podprla Luko! Vsi nosili majice z zapisom v slovenščini!

Mark Cuban, majica "Pravi MVP" Profimedia
Pri Dallasu verjamejo, da si njihov prvi zvezdnik zasluži naziv MVP.

Košarkarji in tudi lastnik NBA ekipe Dallas Mavericks so se na tekmi proti Miami Heat, katera se je končala z zmago Dallasa, pojavili v prav posebni opravi. Mark Cuban in košarkarji Dallasa, z izjemo našega Luke Dončića, so se namreč v Miamiju pojavili s prav posebnimi majicami, s katerimi so dali jasno vedeti, kdo bi si po njihovo zaslužil letošnji naziv MVP.

Na majicah, s katerimi so podprli kandidaturo svojega prvega zvezdnika, je namreč v slovenščini pisalo "Pravi MVP". Gre za besedno zvezo, s katero so začeli kampanjo, v kateri opozarjajo, da ne bi smelo biti dvoma, kdo je v letošnji sezoni najboljši košarkar lige.

"Ko sem prišel v garderobo, sem prvič videl majice. Za tiste, ki ne veste, kaj pomeni, pomeni 'Real MVP'. Luki je treba čestitati za takšno sezono. Je poseben igralec in sem navdušen, da lahko igram skupaj z njim in iz večera v večer gledam njegovo veličastnost. Zagotovo je 'Pravi MVP'. Majice smo hoteli nositi med tekmo, a nam niso pustili, haha. Bili smo jih res zelo veseli. Ne vem, zakaj nekateri ne posvečajo pozornosti Luki, njegovi letošnji dosežki govorijo sami zase, so boljši od kogarkoli. Ne vem, kdo ima boljšo sezono od njega. Smo peti na Zahodu, zbrali smo 50 zmag in igra najboljšo košarko na svetu. Zato je MVP,"  je razlog za prav posebne majice pojasnil Lukov soigralec P.J. Washington.

Luka sicer v letošnji sezoni povprečno na tekmo beleži 33,9 točk, 9,2 skoka in 9,8 asistenc, svoje Dallas Mavericks pa je kljub številnim težavam s poškodbami popeljal do zanesljive uvrstitve v končnico. Trenutno Dallas Mavericks zasedajo peto mesto Zahoda, neulovljivo pa ni niti četrto mesto.

V boju za naziv MVP je svojega varovanca podprl tudi Dallasov trener Jason Kidd, ki se je tekom svoje košarkarske kariere tudi sam znašel v lovu za prestižno nagrado. "Igra je zanj preenostavna. Igra tako dobro, da je videti, kot da je vse skupaj prelahko. Žal se to dogaja nekaterim izmed najboljših - ljudje vzamejo njihov talent za samoumevnega."

"Vedeli smo, kako posebno bo to leto, glede na to, kaj je Luka počel že na treningih. Postal je glasnejši, bolj izziva svoje soigralce, tudi mene, in to vse počne na svoj način. Mislim, da je to očitna lastnost MVP-ja. Resnično je postal pravi vodja, na obeh straneh igrišča. Njegova statistika govori sama zase, je vodilni v številnih kategorijah. Ekipo je držal skupaj, ko sem bil poškodovan. To so vse dejstva, ki govorijo v njegov prid, kar se tiče MVP bitke. Kot njegov brat ga imam rad in ga podpiram, saj si želim, da osvoji naziv MVP. Tudi če mu ne uspe letos, mu bo zagotovo v prihodnosti. Toda najpomembnejša stvar pri njemu je, da si želi zmagovati in vedno je ekipni uspeh postavil na prvo mesto," se je za svojega soigralca zavzel tudi drugi veliki zvezdnik ekipe Kyrie Irving.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice