Šport > Košarka
7986 ogledov

Strah pred Dallasom se krepi: "Luka in Kyrie sta najboljši dvojec v NBA"

Irving Dončić Profimedia
Ekipa Dallas Mavericks na krilih zvezdniške naveze z velikimi koraki stopa proti končnici lige NBA.

Zvezdniški dvojec v postavi Luka Dončić - Kyrie Irving postaja strah in trepet nasprotnikov v severnoameriški košarkarski ligi NBA, ekipa Dallas Mavericks pa morda celo tihi kandidat v boju za prestižni šampionski prstan.

Mavsi bi si za dvig rezultatske krivulje težko izbrali primernejši trenutek, kot je zaključek rednega dela sezone. Varovanci trenerja Jasona Kidda so štiri tekme pred koncem z izkupičkom 48 zmag in 30 porazov zasidrani na petem mestu zahodne konference, kjer imajo dve zmagi prednosti pred šestimi Phoenix Suns (46-32).

Košarkarji Dallasa so nazadnje v teksaškem derbiju po podaljšku strli odpor Houston Rockets za tretjo zmago v nizu oziroma 14. na zadnjih 16 tekmah. Blestela je zvezdniška naveza Dončić - Irving, ki sta se podpisala pod 85 od skupno 147 točk svojega moštva.

Vse kaže, da je dobro leto po njuni združitvi uigranost med obema košarkarjema na najvišji točki doslej, kar se odraža tudi v rezultatih.

Luka Dončić Maščevanje Šport Dončić ni skrival grdega početja: "On je to počel v Houstonu, zato sem ..." Luka Dončić NBA Šport Dallas splezal iz brezna, ob zvoku sirene prišel do podaljška in ...

Dončić in Irving skupaj v povprečju beležita slabih 60 točk na tekmo, kar je ob številnih drugih statističnih prvinah uvršča med najbolj zastrašujoče dvojce v ligi. To vse pogosteje prepoznavajo tudi poznavalci košarkarskega dogajanja onkraj luže, ki Dallasu napovedujejo lepe možnosti za odmeven rezultat v končnici.

"Luka in Kyrie sta najboljši dvojec v NBA," je za Hoops Wire povedal izvršni direktor ene izmed franšiz v ligi NBA. "Njuna medsebojna kemija je neizmerljiva. Zelo lepo se dopolnjujeta, za povrhu pa se tudi osebno zelo dobro razumeta. Ne bi bil presenečen, če bi Dallas prišel precej daleč v letošnji končnici. Ne vidim obrambe, ki bi lahko v seriji sedmih tekem ustavila Luko in Kyrieja," je dodal.

Luka Dončić Neverjetno! Šport Dončić še pred dvobojem s Houstonom poskrbel za potezo tekme

Irving se je ob zmagi nad Houstonom ustavil pri 48 točkah, Dončić jih je dodal 37. Po tekmi sta si padla v objem, kar je sprožilo primerjave z legendarnim prizorom izmučenega Michaela Jordana in njegovega nekoč zvestega pomagača, danes pa predvsem gorečega kritikaScottieja Pippna.

"Po koncu tekme mi je Luka dejal, da je utrujen, zato sem ga objel. Na parketu je pustil srce, naredil je vse, kar je bilo v njegovi moči. To je bil eden tistih momentov, ko se dva brata objameta. Vemo, kako trdno smo delali in koliko truda smo morali vložiti, da smo prišli do te točke," je dejal Irving.

Luka Dončić Šele četrti v ligi Šport Neverjeten podatek, Luka že preko milijarde Luka Dončić Res ga ne marajo Šport Liga NBA priznala, kakšno krivico je storila Luki Dončiću

Dončić v povprečju dosega 33,9 točke, 9,2 skoka in 9,8 podaje, Irving pa 25,8 točke, 5,0 skoka in 5,1 podaje. Ob zmagi nad raketami sta še tretjič v sezoni vsak dosegla najmanj 35 točk, kar je največ med vsemi zvezdniškimi dvojci v ligi.

"Ko dobim žogo in ne pride do podvajanja, takrat moram igrati agresivno. Soigralci so mi podajali, jaz pa sem to izkoristil. Dosegel sem nekaj lahkih košev in se hranil s to energijo," je zadnji uspeh moštva še komentiral Irving.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 22:45 09.april 2024.

    Kot, da ne bi imeli o čem drugem pisati. MSM postajajo zgolj poligon za poneumljanje naključnih bralcev..

  • jakec1575 20:57 09.april 2024.

    koncno