Šport > Košarka
12270 ogledov

Liga NBA priznala, kakšno krivico je storila Luki Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Dončić je po tretji zaporedni zmagi Dallasa izvedel še eno dobro novico.

Košarkarji Dallas Mavericks so pred koncem rednega dela sezone v severnoameriški ligi NBA v vrhunski formi. V noči na ponedeljek so v domači dvorani American Airlines Centra s 147:136 po podaljšku v teksaškem derbiju premagali Houston Rockets za tretjo zaporedno zmago. Kyrie Irving in Luka Dončić sta skupaj dosegla 85 točk.

Irving je bil tokrat prvi strelec z 48 točkami, slovenski as Dončić pa je po tekmi premora dosegel 37 točk, 12 podaj in devet skokov, Mavericks pa so se vrnili po kar 22 točkah zaostanka in po podaljšku tudi zmagali.

Dallas je Houston z zmago izločil iz boja za uvrstitev v končnico prvenstva. Košarkarjem Dallasa pa gre po drugi strani odlično. Z 48. zmago so obranili peto mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki jim zagotavlja neposredno uvrstitev med ekipe, ki se bodo v drugem delu sezone merile za naslov prvaka.

Dan po tekmi pa je vodstvo tekmovanja sporočilo še eno odlično novico, ki se tiče Dallasa in njegovega najboljšega igralca Luke Dončića. Slednji bo lahko dosti bolj mirno vstopil v zadnje štiri odločilne tekme rednega dela prvenstva, potem ko so mu vodilni možje lige izbrisali tehnično napako s tekme proti Rockets.

Do incidenta je prišlo ob samem koncu prve četrtine, ko je Luka po mnenju sodnikov pretirano proslavil, da so končno dosodili osebno napako Dillonu Brooksu, ki je celotno tekmo igral zelo fizično in tesno pokrival prvega zvezdnika Dallasa. A vodstvo lige je po tekmi priznalo, da je bila tehnična napaka dosojena neupravičeno, zato so mu jo naknadno tudi izbrisali.

Dončić ostaja pri 13 tehničnih napakah, do avtomatičnega suspenza pa mu tako manjkajo še tri tehnične napake. Luka bo lahko tako dosti bolj mirno vstopil v zadnje štiri tekme rednega dela, ki bodo določile s katerega mesta bodo (vsaj upamo) Mavericks zakorakali v končnico, kjer se začnejo tehnične napake šteti na novo.

Zanimivo je sicer, da je liga še tretjič letos priznala svojo napako in Luki naknadno izbrisala neupravičeno dosokeno tehnično napako, kar še dodatno potrjuje, da imajo sodniki našega zvezdnika resnično na piki. Če bi vse dosojene tehnične napake obveljale, bi tako Luka prvič v karieri dosegel 16. tehnično napako (zadnje tri sezone je vse končal s petnajstimi) in bi prejel avtomatični suspenz.

Košarkarji Dallasa bodo sicer do konca rednega dela sezone odigrali še štiri tekme. Najprej v sredo zjutraj v gosteh pri že odpisanem moštvu Charlotte Hornets, v noči na četrtek jih čaka gostovanje v Miamiju, pri osmi ekipi vzhoda, nato bodo odigrali v soboto zjutraj še proti najslabši ekipi lige Detroitu in za konec rednega dela v nedeljo zvečer še proti Oklahoma Cityju, tretji najboljši ekipi zahoda.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:25 09.april 2024.

    Avtorja vljudno naprošam naj vsaj kakšen dan izpusti Dončića.

Sorodne novice