Šport > Košarka
10283 ogledov

Houston, imate problem! Dončić po norem košu ni mogel zadržati smeha

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je bil znova izjemno razpoložen ob zmagi svojega moštva nad Houston Rockets (125:107).

Košarkarji Dallas Mavericks so na gostovanju pri teksaških rivalih Houston Rockets prišli še do sedme zaporedne zmage v nizu, obenem pa so končali niz enajstih zaporednih zmag domačega moštva.

Luka Dončić NBA Šport Luka že v prvem polčasu z 32 točkami razbil najbolj vročo ekipo lige

Če je bilo po zadnjem obračunu s Sacramento Kings prisotne nekaj zaskrbljenosti zaradi fizičnega stanja Luke Dončića, je slovenski as na tekmi v Houstonu hitro razblinil vse dvome o svojem počutju. 

Dončić je že v prvem polčasu nanizal 32 točk, skupno pa jih je dosegel 47 od kar 60-odstotnem metu iz igre (18/30), 56-odstotnem metu za tri (9/16) in 40-odstotnem izvajanju prostih metov (2/5).

Prispeval je tudi 12 skokov, sedem podaj in dve ukradeni žogi.

Dončić Luka ne odpušča! Šport Dončić ponižal legendarnega Srba, ker ga ni izbral na naboru

Slovenec je tudi tokrat uprizoril enega zanj tako zelo značilnih "nemogočih" metov, in sicer je ob izteku napada v uvodnem delu tretje četrtini zadel polaganje s črte za tri točke. Kazalo je že, da bo Jabari Smith Jr. uspel izničiti žogo Dallasa, a je Slovenec v zadnjem hipu iz svoje malhe trikov potegnil cirkuški met, s katerim je na noge spravil celo dvorano, med vračanjem v obrambo pa se je nasmejal samemu sebi.

"Ne, ne, ne, ni šans, ni šans. Noro dober met. Lepo te prosim, človek," je ob tem dejal komentator prenosa.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko sem bil mlad, sem delal kot natakar. Imel sem dober občutek, da bo šla žoga noter," je po tekmi dejal Dončić, medtem ko ga je trener Jason Kidd znova primerjal s slovitim likovnim umetnikom Pablom Picassom. "Ko Picasu daste čopič, bo naredil nekaj posebnega. Lukov met je bil poseben," je dejal trener Dallasa.

Nikola Jokić Stara šola Šport Po Rađi močno razburil še Kukoč: "Nikola Jokić ni na nivoju..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • BenX 10:06 01.april 2024.

    Bravo Dallas! 👏 Samo naj traja. Do finala proti Bostonu!