Šport > Košarka
3825 ogledov

Dallas še najbolj skrbi poškodba Dončića

Dončić Profimedia
Prvi zvezdnik Dallasa Luka Dončić je na obračunu s Sacramento Kings prejel več neprijetnih udarcev.

Košarkarji Dallas Mavericks so nadaljevali uspešno serijo v severnoameriški ligi NBA z deseto zmago na zadnjih enajstih tekmah. Sinoči so bili varovanci Jasona Kidda še drugič v samo nekaj dneh boljših od Sacramento Kings.

Tekmo si je ogledal tudi nekdanji generalni menedžer kalifornijske ekipe Vlade Divac, ki je bil pred koncem obračuna tarča odmevne provokacije Luke Dončića. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Dončić Luka ne odpušča! Šport Dončić ponižal legendarnega Srba, ker ga ni izbral na naboru

Ob vnovičnem uspehu trenutno zelo vročega Dallasa je bilo še najbolj zaskrbljujoče zdravstveno stanje prvega zvezdnika ekipe, ki je med obračunom krvavel iz levega kolena in v nekem trenutku šepal zaradi bolečin v desni nogi.

"Videl sem, da je krvavel na kolenu, nisem pa videl, da je šepal. Po tekmi je izgledal dobro, v garderobi je bil izjemno zadovoljen po zmagi," je o Dončiću dejal trener Jason Kidd. "Krvavel sem na levem kolenu, dvakrat sem padel na desnega. Bolelo me je, a bo vse v redu," pa je po tekmi soigralce in navijače pomiril 25-letni Ljubljančan.

Luka Dončić NBA Šport Luka po lovu in drami postavil piko na i k izjemno pomembni zmagi

"Vidi se, da sva oba zadovoljna in se znajdeva na parketu, imava pa tudi odlične soigralce. Danes smo z izjema Kyrieja igrali slabo, pa smo vseeno zmagali. Pokazali smo, kako si zaupamo. Ta ekipa je res nekaj posebnega," je po zmagi še povedal Dončić.

"Še enkrat več smo dokazali, da je ta ekipa močno povezana in kako si zaupa na igrišču. Tudi ko met ne gre, najdemo način za zmago. Danes se je pravo zaupanje v ekipi pokazalo v končnici, ko je imel žogo v rokah Exum, ki je nato zadel tisto odločilno trojko. To ni bila lepa zmaga, a je bila velika proti izjemno talentirani ekipi," pa je tekmo ocenil Kidd.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.