Šport > Košarka
39899 ogledov

Dončić ponižal legendarnega Srba, ker ga ni izbral na naboru

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je po zadnjem košu na tekmi, s katerim je še drugič v nekaj dneh zapečatil usodo Sacramento Kings, provociral legendarnega srbskega košarkarja, ki mu pred šestimi leti ni izkazal zaupanja.

Dallas Mavericks so sinoči še drugič zapored v gosteh premagali Sacramento Kings (107:103) in se utrdili na šestem mestu zahodne konference, ki prinaša neposredno uvrstitev v končnico. Za Mavs je bila to že deseta zmaga na zadnjih enajstih tekmah.

Odločilno trojko je manj kot tri minute pred koncem prispeval Dante Exum, kočni izid pa je s črte za proste mete postavil Luka Dončić, ki je srečanje končal s 26 točkami, devetimi skoki in 12 podajami. Najboljši strelec Dallasa je bil Kyrie Irving s 30 točkami.

Luka Dončić NBA Šport Luka po lovu in drami postavil piko na i k izjemno pomembni zmagi

Teksašani so se za zmago nagarali precej bolj kot v torek, ko so slavili s 132:96. Gostitelji so v nekem trenutku vodili že za 15 točk, ob vstopu v zadnjo četrtino pa za devet. Košarkarji Dallasa so prvič povedli šele šest minut pred koncem obračuna, nato pa so v odločilnih trenutkih uprizorili dokončen preobrat.

Z zanimivo reakcijo je pred iztekom igralnega časa postregel slovenski zvezdnik, ki si je med vračanjem proti svoji klopi po zadnjem zadetem prostem metu na srečanju privoščil legendarnega srbskega košarkarja in nekdanjega generalnega menedžerja ekipe iz Sacramenta Vladeta Divca, ki je poraz Kings spremljal z roba igrišča.

Dončić je nekdanjemu velikanu NBA košarke, ki je velike uspehe dosegal tudi na mednarodni sceni, najprej nagajivo pomahal, nato pa dejal: "Moral bi me izbrati na naboru."

Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Kaj je mislil s tem?

Vlade Divac je imel kot takratni generalni menedžer ekipe Sacramento Kings leta 2018 na naboru priložnost izbrati Dončića, a se je raje odločil za Marvina Bagleyja. Navijači mu tega 'kiksa' nikoli niso zares oprostili, kar je v veliki meri botrovalo njegovemu predčasnemu odhodu s položaja.

Čeprav ga je poteza stala službe, je Divac, čigar odločitev je bila takrat v nasprotju z željami lastnika franšize, v kasnejših intervjujih vztrajal, da je bil Bagley primernejša izbira za Sacramento.

Vlade Divac je nekdanji član lige NBA (1989-2005), kjer je igral za Los Angeles Lakers, Charlotte Hornets in Sacramento Kings ter beležil povprečje 11,8 točke, 8,2 skoka in 1,4 podaje na tekmo. Leta 2001 je zaigral tudi na All-Star tekmi. 56-letni Srb je tudi dvakratni evropski prvak (1989, 1991), svetovni prvak (1990) in olimpijski podprvak (1988).

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 11:48 31.marec 2024.

    Luka , tako se ne dela , On je svojo katarzo zaradi tega že doživel in ni fer , da mu odpiraš rane . Veliko večjo človek bi postal , da si šel v drugo vrsto in mu dal samo ...prikaži večo roko . S tem bi naredil veliko več , kot pa si s to žaljivo lumparijo !