Šport > Košarka
57428 ogledov

NBA legenda dala odpoved! Glavni razlog - Luka Dončić!

vlade divac Reševalni pas/Twitter
Joe Dumars bo začasno prevzel zadolžitve generalnega menedžerja ekipe Sacramento Kings, potem ko je Srb Vlade Divac odstopil s položaja.

Kljub temu da naj bi mu po poročanju nekaterih virov vodstvo ekipe ponudilo še eno priložnost, se je era Vladeja Divaca pri NBA ekipi Sacramento Kings zaključila.

Po najnovejših informacijah z druge strani luže naj bi namreč legendarni Srb dal odpoved s položaja generalnega menedžerja te ekipe.

Kings so namreč pred začetkom sezone imeli zelo visoka pričakovanja, uvrstitev v končnico je bila začrtana kot glavni cilj sezone, toda ekipa iz Kalifornije je še 14. sezono zapored ostala brez playoffa, od tega peto pod vodstvom Divca.

Luke Walton Vlade Divac | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bila težka odločitev, ampak verjamemo, da je to najboljša pot, ko gradimo zmagovalno ekipo, ki si jo naši navijači zaslužijo," je odločitev pokomentiral lastnik kluba Vivek Ranadive.

"V čast in zadovoljstvo mi je bilo delati kot izvršni direktor Kingsov. Sacramento in Kings bodo v mojem srcu vedno imeli posebno mesto, ekipi pa v prihodnosti želim vse najboljše," pa je ob odstopu dejal Divac.

Legendarni košarkar Joe Dumars, ki je do sedaj opravljal funkcijo svetovalca v klubu, naj bi tako postal podpredsednik kluba, obenem pa naj bi prevezel tudi vse Divčeve naloge, dokler ne najde ter imenuje novega generalnega menedžerja.

Joe Dumars | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Divac, ki je bil v Sacramentu imenovan za GM-a leta 2015, je tako prekinil pogodbo tri leta pred njenim iztekom. Na njegovo precej pričakovano odločitev je vsekakor najbolj vplivalo veliko nezadovoljstvo navijačev, ki so bili v preteklosti ogorčeni nad nekaterimi njegovimi odločitvami.

Divac je tekom svojega mandata pri Kraljih sprejel številne dvomljive odločitve, ki so se na koncu izkazale za strel v prazno, medtem ko je postal prava tarča posmeha celotnega sveta po naboru leta 2018, ko se je odločil, da njegova ekipa ne potrebuje Luke Dončića, temveč je kot drugi izbor rajši vzel Marvina Bagleya.

marvin bagley | Avtor: Epa Epa

Navijači mu tega niso nikoli odpustili, Divac pa si je že pred dvema letoma praktično zapečatil usodo. Takšne napake se v ligi NBA ne odpuščajo...

Komentarjev 1
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:04 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice