Šport > Košarka
4464 ogledov

Sodniki ob koncu dosodili prekrška v napadu, 61 točk zvezdnika

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas je po izenačeni tekmi klonil z 131:134. Izjemen večer Damiana Lillarda.

Dallas se je na svoji predzadnji tekmi rednega dela v mehurčku pomeril s Portlandom, ki se še krčevito bori za končnico. Po tekmi počitka so se pri Mavs sicer v postavo vrnili člani prve peterke Dorian Finney-Smith, Kristaps Porzingis in Luka Dončić. Slednji je odlično odprl dvoboj, zadel je svoja prva dva meta za tri točke, v obrambi pa blokiral zvezdnika Carmela Anthonyja. Četa Ricka Carlisla je povedla z 19:12, mladi Slovenec pa je po minuti odmora tekmecev obsedel na klopi.

Njegova odsotnost se v naslednjih minutah ni pretirano poznala, saj je vajeti v svoje roke prevzel Porzingis. Latvijec je v napadu zabijal, pa tudi uspešno metal za tri točke. S trojko je poskrbel za vodstvo z 31:23, dosegel je kar 16 točk. 

Luka se je v igro vrnil dve minuti pred koncem prve četrtine, ko so košarkarji iz Teksasa vodili le še za dve točki. Portland je izjemno popravil igro v obrambi in prvo četrtino zaključil z delnim izidom 15:0 za prednost z 38:31. V zadnji sekundi je koš dosegel Hassan Whiteside.

Nalet Portlanda je na začetku drugih 12 minut prekinil Dončić s košem in zadetim dodatnim prostim metom. Dallas se je hitro približal na točko zaostanka, vendar je nato Portland znova ušel zasledovalcem. Na polovici četrtine se je po prodoru Damiana Lillarda na semaforju izpisal rezultat 51:41. Carlisle, ki je že prej znova umaknil Dončića na klop, je klical minuto odmora.

Lillard je bil nezaustavljiv, dosegel je kar 11 zaporednih točk Portlanda, do polčasa jih je zbral 25, Portland pa je pred tretjo četrtino vodil s 66:58. Dončić je zbral 13 točk, 3 skoke in dve asistenci.

Šov prvega zvezdnika moštva iz Oregona se je nadaljeval tudi na začetku drugega polčasa, vendar se je Dallas uspel obdržati v igri. Luka je hitro zbral tri podaje, nato pa je s štirimi točkami svojo ekipo pripeljal na -7.

Kasneje se je znova razigral še Porzingis in z dvema trojkama poskrbel le za dve točki zaostanka, Tim Hardaway Jr, pa je s prostima metoma izenačil na 86:86. Niz Dallasa se je nato nadaljeval s trojko Treyja Burka. Dončić je preobrat spremljal s klopi. S sedmimi točkami je po vrnitvi igralcev na igrišče odgovoril Anthony, Portland pa je pred zadnjo četrtino vodil z 98:95.

Luka je poskrbel za novo vodstvo Mavericks, a pri tem dobil tehnično napako, ker naj bi po košu provociral Whitesida preko katerega je zadel v polno. Dallas je prevzel pobudo, po osmi asistenci Slovenca pa je Finney-Smith s trojko poskrbel za vodstvo 106:100.

Nato sta simultanko prikazala Lillard na eni in Hardaway Jr. na drugi. Ostali košarkarji niso prihajali do metov. To se je spremenilo s trojko Anthonyja, nato pa je za pet zaporednih točk Portlanda zadel še Jusuf Nurkić - 117:117. Dončić je pred tem na drugi strani zahteval osebno napako ob prodoru na koš, a ga sodniki niso uslišali.

Obe moštvi sta nadaljevali z uspešnim metanjem trojk, po novi Lillardovi, žoga se je sicer visoko odbila od obroča in nato padla skozi, je bilo minuto in pol pred koncem 130:130.

Sledil je vsaj rahlo sumljiv prekršek Porzingisa v napadu, Latvijec je s šesto osebno napako moral sesti na klop, na drugi strani je Whiteside zabi, Luka pa je nato zadel enega od dveh prostih metov (131:132).

Lillard je naposled zgrešil, Dallasu pa je na voljo ostal celoten napad za zmago. Finney-Smith je sicer dosegel trojko, a so sodniki tik pred tem Burku dosodili osebno napako v napadu.

CJ McCollum je zadel oba prosta meta za 134:131. Dallas je štiri sekunde pred koncem vzel minuto odmora. Hardaway je iz kota nato zadel rob table.

Dončić je zbral 25 točk, 8 ulovljenih žog in 10 asistenc, Porzingis je zbral 36 točk, Hardaway Jr. 24. Izjemni Lillard, ki je postal prvi igralec Portlanda z dvema zaporednima tekmama z vsaj 50 doseženimi točkami, se je ustavil pri številki 61. Anthony je k zmagi dodal 26 točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice