Šport > Košarka
1498 ogledov

Dončić še vedno na listi poškodovanih, toda ...

Kristaps Porzingis Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Moštvo mladega slovenskega zvezdnika bo v noči na sredo igralo svoje naslednje srečanje.

Dallas Mavericks bodo v svoji predzadnji tekmi rednega dela merili moči s Portland Trail Blazers. Medtem ko so Telički praktično že zacementirani na sedmem mestu zahodne konference, so Blazers v krčevitem boju za uvrstitev v play-off.

Luka Dončić je po fantastični predstavi proti Milwaukee Bucks, v kateri je podelil rekordnih 19 asistenc, zadnje srečanje Dallasa v ponedeljek zvečer po srednjeevropskem času proti Utah Jazz gledal s klopi. Obe tekmi je moštvo iz Teksasa dobilo.

goran dragić NBA Šport Uspešna vrnitev Dragića, Dallas "brez zvezd" zrežiral veliki preobrat

Uradni razlog za Dončićevo odsotnost proti Utahu je bila poškodba gležnja, Ljubljančan pa je na seznamu poškodovanih oziroma vprašljivih ostal tudi danes. Tam mu družbo delata še Dorian Finney-Smith in Kristaps Porzingis, z zdravstvenimi težavami pa se že dlje časa spopadajo Dwight Powell, Willie Cauley-Stein, Jalen Brunson in Courtney Lee.

luka dončić Mavericks Šport Dončić je manjkal, uradno zaradi gležnja

Kljub uradni razlagi Dončićeve odsotnosti pa je šlo mnenju večine novinarjev v "mehurčku" zgolj za to, da je obremenjeni organizator igre dobil nekaj počitka pred končnico. Večina ga tako danes pričakuje v postavi proti Portlandu, ko mu bo nasproti stal zvezdnik Damian Lillard.

Luka Dončić v letošnji sezoni povprečno dosega 29,1 točke, 9,5 skoka in 8.9 asistence na tekmo. V vseh treh elementih je med najboljšo dvajseterico v ligi NBA.

Po obračunu proti Blazers bo Dallas igral le še proti Phoenix Suns, tekma je na sporedu v četrtek zvečer po srednjeevropskem času.

Zaenkrat kaže, da bodo tekmeci Teličkov v prvem krogu končnice Los Angeles Clippers, nekaj možnosti za to imajo še Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice