Šport > Košarka
718 ogledov

Na Vzhodu že odločeno, na Zahodu velika gneča

Jrue Holiday Profimedia
V vzhodni konferenci znani vsi udeleženci končnice.

Z zmago New Orleans Pelicans proti Washington Wizards sta se v vzhodni konferenci severnoameriške košarkarske lige NBA neposredno v končnico uvrstila tako Brooklyn Nets kot Orlando Magic. Medtem je na zahodu v boju za osmo in deveto mesto, ki prinaša dodatna obračuna po koncu rednega dela, vse večja gneča.

Še vedno namreč v boju za nastop v tako imenovanem play-in turnirju ostajajo štiri moštva, medtem ko je s porazom proti Brooklynu s 106:119 bržčas vse možnosti za to zapravil Sacramento (29-40). Kings zasedajo 13. mesto in imajo tri zmage manj od devetega Portlanda (32-38).

Sta se pa z zmagami v boj za deveto mesto vključila tako San Antonio Spurs (30-38) kot New Orleans Pelicans (30-39). Isti izkupiček kot pelikani imajo Phoenix Suns (30-39), ki so edina neporažena ekipa v "mehurčku". San Antonio je v petek zvečer s 119:111 premagal Utah Jazz. Za ostroge je 24 točk prispeval Derrick White, 19 jih je dodal Avstrijec Jakob Pöltl (10 skokov).

New Orleans pa je premagal Washington s 118:107, pri čemer je bil najbolj učinkovit Jrue Holiday z 28 točkami. Washingtonu ni pomagalo niti dejstvo, da so Rui Hachimura (23 točk), Thomas Bryant (22) in Troy Brown (20) presegli mejo 20 točk.

Miami Heat Milwaukee Bucks NBA Šport Miami nemočen brez Dragića, nov poraz Jezernikov

Čarovniki so tako na vzhodu zapravili vse možnosti za play-in turnir, saj za Brooklynom in Orlandom, ki je danes izgubil proti Philadelphii s 101:108, zaostajajo preveč, da bi prišli na razliko manj kot štirih zmag do konca rednega dela tekmovanja. Na vzhodu je tako oddanih vseh osem mest za prvi krog končnice, ki se bo začela 17. avgusta.

Memphis (33-37) je na zahodu prišel do pomembne zmage proti Oklahoma City Thunder s 121:92. Na krilih trojice Dillon Brooks, Ja Morant in Jonas Valančiunas, ki je skupaj dosegla 60 točk, na osmem mestu ohranjajo zmago prednosti pred Portlandom. Osmo mesto v rednem delu pa pomeni, da morajo dobiti eno od dveh dodatnih predvidenih tekem, da potrdijo nastop med najboljšimi osmimi.

V edinem preostalem obračunu današnjega sporeda je niz neporaženosti Toronta v "mehurčku" na Floridi končal Boston. Celtics so visoko, s 122:100 porazili prvake in so le še korak oddaljeni od tretjega mesta na vzhodu. V prvem polčasu so košarkarji Bostona tekmecu dovolili le 37 točk in s tem tlakovali pot do tretje zmage v nadaljevanju rednega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice