Šport > Košarka
5329 ogledov

Ločeno mnenje o Dončiću: "To je patetično! On je daleč od Larryja Birda!"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski zvezdnik je s predstavo proti Sacramentu očaral večino analitikov, a ne vse.

Luka Dončić je za prvo zmago Dallasa po premoru zaradi covida-19 dosegel neverjetnih 34 točk, 20 skokov in 12 asistenc. Žrtev so bili Sacramento Kings, ki so premoč priznali šele po podaljšku (114:110).

dončić marjanović Tako ne gre Šport Soigralci Dončića spet pustili na cedilu

Dončić je postal najmlajši košarkar v NBA zgodovini, ki je na eni tekmi dosegel najmanj 30 točk, 20 skokov in 10 podaj. Pred njim je ta čast pripadala legendarnemu Oscarju Roberstonu, ki mu je to uspelo daljnega leta 1961.

Slovenec je prav tako postal šele četrti košarkar v zgodovini in prvi po Kareemu Abdulu Jabbarju leta 1976, ki je na eni tekmi dosegel 34 točk, 20 skokov in 12 podaj.

luka dončić Luka Magic Šport Liga NBA česa takšnega ni videla od leta 1976

Vse to pa, ob ostalih mejnikih, ki jih je že podrl 21-letni Ljubljančan, za nekatere očitno ni dovolj. Mednje spada tudi eden najbolj znanih in obenem najbolj kontroverznih ameriških športnih analitikov - Skip Bayless.

V priljubljeni oddaji Undisputed, kjer si oder deli z nekdanjim zvezdnikom lige NFL Shannonom Sharpom, je Bayless že večkrat izrazil skepso nad Dončićevimi igrami. Medtem ko je Sharpe eden njegovih največjih oboževalcev in ga pogosto primerja z legendarnim Larryjem Birdom, pa se Bayless (na fotografiji spodaj) s takšnimi izjavami ne strinja.

Skip Bayless | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko pogledamo met iz igre, je daleč od Birda. Približno tako daleč, ko je od tukaj (Los Angeles, op. a.) do Bostona, prbližno 3.000 milj," je dejal Bayless in utemeljil svoje mnenje.

"Med 147 košarkarji, ki so vrgli večje število trojk, je po odstotku zadetih Luka na 140. mestu. Letos za tri meče 31-odstotno. To je patetično. V 'mehurčku' je zaenkrat zadel tri od 18 metov izza črte, to je 17 odstotno. On ni dober strelec," je dejal Bayless.

"V četrtih četrtinah ne dominira tako kot Bird, večino točk doseže prej. In glede Luke zdaj že vemo: če si z njim grob, ima težave. Tega za Birda nikoli ni nihče rekel," je še poudaril eden bolj prepoznavnih obrazov v pogovornih športnih vsebinah v ZDA in dodal, da je bil Bird tudi precej boljši branilec od Dončića.

Viralen hit Šport Dončić se je osmešil, obroč je rekel ne!

Dončićev zagovornik Sharpe je Slovenca vzel v bran in opozoril na dejstvo, da je zmagovalec EuroBasketa 2017 star šele 21 let in da ima še ogromno rezerve.

Dallas bo svoje naslednje srečanje igral proti Los Angeles Clippers v noči na petek. Nato bodo Telički v rednem delu merili moči še z Milwaukee Bucks, Utah Jazz, Portland Trail Blazers in Phoenix Suns.

Komentarjev 2
  • Avatar Perriolla
    Perriolla 01:48 06.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • primoz61 00:14 06.avgust 2020.

    Vsak ki malo spremlja NBA ve, da bo Skip Bayless vedno našel način da kritizira Dončiča. Prišel bo čas, ko mu bo enostavno rečeno: ne odpiraj več ust, ven prihaja samo slab zadah... 😂 Po njegovem je Dončič soliden podajalec, ...prikaži več nikakor pa ne vrhunski. Prosim? Kdo je še na takšen način pri teh letih na tak način razigraval ekipo?

Sorodne novice