Šport > Košarka
2436 ogledov

Izjemen strelski večer Luke Dončića

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so na drugi tekmi v mehurčku v Orlandu še drugič izgubili. Tokrat s 115:117 proti Phoenixu.

Sonca iz Arizone so tekmo odprla z zaporednima trojkama, Dallas je na drugi strani parketa zgrešil prvih pet metov na tekmi. A po zaslugi razpoloženega Kristapsa Porzingisa, ki je praznoval svoj 25. rojstni dan, so Mavericks ob prvi minuti odmora, to je zahtevala klop Phoenixa, že vodili s 15:13. To je bilo prvo vodstvo ekipe iz Teksasa na tekmi.

Luka Dončić je takrat po petih minutah igre kot prvi pri Dallasu sedel na klop s petimi točkami, skokom in dvema asistencama. Vendar počitek ni bil dolgotrajen. Mladi slovenski zvezdnik se je v igro vrnil tri minute in pol pred koncem četrtine in v štirih zaporednih napadih trikrat uspešno zadel za dve točki ter asistiral za koš Bobana Marjanovića, prednost pa je hitro narastla na 10 točk prednosti.

Phoenix tudi v drugi četrtini ni našel odgovora za razpoloženega Dončića. Ta je prodiral pod koš, tekmeci pa so ga zaustavljali predvsem s prekrški. Do polčasa je tako Luka zbral kar 12 prostih metov, zadel jih je 11.

Pred glavnim odmorom je imel na svojem računu že 23 točk. S tem je prišel do niza 21 zaporednih tekem z vsaj 20 doseženimi točkami, kar je novi rekord za Slovenca. Dallas je sicer nadziral potek dvoboja, ob polčasu pa vodil s 73:60.

Težave za Sonca so se navidez še povečale, ko sta hitro v tretji četrtini do petih prekrškov prišla Deandre Ayton in sicer odlični Devin Booker. Oba sta storila prekrške nad Dončićem. A njuno odsotnost so izkoristili rezervisti. Ti so se z delnim rezultatom 14:1 celo povedli s 84:82. 

Naleta Phoenixa ni zaustavila niti vrnitev Dončića na parket. Medtem ko so Mavericks grešili pri metih za tri točke, so bili njihovi tekmeci izza črte skoraj nezgrešljivi. Po trojki Camerona Payna so Sonca tako povedla s 96:90. Četrtina se je končala z dvema Dončićevoma zadetima prostima metoma (17/18).

Z dvema asistencama in košem je Luka poskrbel za 98:98, pri zaostanku z 98:102 pa je sedel na klop. Kmalu je sledila še minuta odmora za Dallas po trojki Daria Šarića za 105:98.

Rick Carlisle je znova moral hitro v igro vrniti Dončića. Do konca je ostalo še šest minut. Po košu in dodatnem prostem metu je Luka poskrbel za 109:111, za dve točki pa so Mavs zaostajali tudi pri izidu 113:115. Do konca četrte četrtine je ostala še minuta in 15 sekund.

Ricky Rubio je s prostima metoma poskrbel za štiri točke razlike, a je Dončić znova približal Dallas, Porzingis pa je pod svoji košem blokiral met Rubia. Mavericks so imeli na voljo skoraj celoten napad za izenačenje ali zmago. Luka je že prodrl pod koš, a se odločil za podajo na trojko do Porzingisa, vendar je Latvijec zgrešil. Žoga se je odbila od igralca Sonc v avt. Na semaforju so ostale le še tri sekunde. Sledil je še en poizkus Dallasa za zmago, a je Dončićevi podaji iz avta trojko zgrešil Tim Hardaway Jr. Ta je na tekmi sicer iz ire metal 1/12, 0/8 za trojko.

Luka je zbral kar 40 točk, dve manj od osebnega rekorda. K temu dosežku je dodal še 8 skokov in 11 asistenc. Iz igre je bil več kot polovično uspešen (11/20), tokrat je le trikrat poizkusil z meti za tri točke, vse je zgrešil. Zadel je 18 od 19 prostih metov.

Porzingis je zbral 30 točk in 8 skokov, edini, ki je pri Dallasu še presegel mejo desetih točk pa je bil Curry (16). Booker je zbral 30 točk pri zmagovalcih, 20 jih je dodal Rubio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice