Šport > Košarka
6720 ogledov

Dončić in trener sta se "prepirala" o krivdi za poraz

luka dončić Epa
Tako Luka Dončić kot Rick Carlisle sta prevzela odgovornost za poraz na prvi tekmi Dallas Mavericks po prekinitvi zaradi novega koronavirusa.

Moštvo Dallas Mavericks je za uvod v preostanek rednega dela NBA sezone v Orlandu doživelo boleč poraz proti teksaškemu rivalu Houston Rockets (149:153). Zmagovalca je odločil podaljšek, potem ko so košarkarji Dallasa v zadnjih 45 sekundah rednega dela zapravili kar sedem točk prednosti.

Luka Dončić NBA Šport Nora tekma, Dončić po pavzi s trojnim dvojčkom

Rakete so do izenačenja prišle tudi z nekaj sreče, ko je pet sekund pred koncem po nenamerno zgrešenem prostem metu Jamesa Hardna žogo skozi obroč potisnil Robert Covington.

Luka Dončić je bil z 28 točkami drugi najboljši strelec svoje ekipe, več jih je dosegel samo Kristaps Porzingis (39). Slovenski as je zbral še 13 skokov in 10 podaj, kar je zadostovalo za 15. trojni dvojček v sezoni.

Luka Dončić je košarkar z največ trojnimi dvojčki v NBA sezoni 2019/2020.

Kljub lepi statistiki pa 21-letnik ni bil zadovoljen s svojo predstavo na prvi tekmi po pandemiji novega koronavirusa. Najbolj problematičen je bil njegov met za tri točke, saj je zadel le enega od devetih poskusov (11%). Zelo slab je bil tudi pri izvajanju prostih metov (5-9/56%) in relativno skromen pri metu iz igre (11-27/41%). Če temu dodamo še osem izgubljenih žog, je bilo njegovo nezadovoljstvo povsem razumljivo.

"Mlada ekipa smo. Veliko se moramo še naučiti," je po bolečem porazu dejal slovenski košarkar. "Zagotovo bomo postali boljši. V končnici bomo strnili vrste, to me sploh ne skrbi," je napovedal Dončić in se posul s pepelom: "Imeli smo nekaj smole. Jaz bi moral igrati veliko bolje. Ne morem zadeti samo enega od devetih poskusov za tri točke. Res se moram izboljšati."

Z Dončićevo oceno se ni strinjal trener Dallas Rick Carlisle, ki je bil poln hvale na račun svojih košararjev. "To je bil res boleč poraz. Bolj boleče skoraj ne more biti," je povedal ameriški strateg in dodal: "Sprejemam polno odgovornost za poraz. Igralce želim razbremeniti pritiska. Igrali so po najboljših močeh. Na žalost smo naredili nekaj ključnih napak."

"Lahko smo boljši v obrambi, tudi kadar imamo nasproti Russella Westbrooka in Jamesa Hardna. Treba je samo določiti prioritete. Na koncu odločajo malenkosti," je še povedal trener Dallasa. 

Westbrook (31) in Harden (49) sta skupaj dosegla 80 od 153 točk Houstona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice