Šport > Košarka
4952 ogledov

Ker bo Dončić "izvisel", Carlisle lobira na drugi fronti

luka dončić Instagram
Glasovanje za posamična priznanja v ligi NBA za sezono 2019/2020 so v polnem teku.

Med favoriti za kakšno od prestižnih individualnih nagrad je tudi slovenski košarkar Luka Dončić.

Zvezdnik Dallasa je legitimen kandidat za najkoristnejšega igralca lige (MVP), vendar je v konkurenci Giannisa Antetokonumpa, LeBrona Jamesa in Jamesa Hardna njegov končni uspeh malo verjeten.

luka dončić Za las Šport To je ob skorajšnjem obglavljenju Dončića dejal zvezdnik Dallasa

Več možnosti za zmago ima v kategoriji košarkarjev, ki so v primerjavi z lanskim letom naredili največji napredek. Slovenski as je odigral vrhunsko sezono v vseh pogledih in vodi po številu trojnih dvojčkov (14). 

Dončiću je preskok od dobrega do odličnega košarkarja uspel z relativno lahkoto, za to pa je potreboval manj kot dve sezoni. Tudi zato so v Dallasu prepričani, da bi si 21-letni aktualni novinec leta zaslužil priznanje za košarkarja z največjim napredkom, četudi je konkurenca, v kateri prednjačijo Jayson Tatum, Brandom Ingram in Bam Adebayo, izredno zgoščena.

Sezoni Luke Dončića (vir: Basketball-reference)

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Izpopolnil je svojo igro in pridobil izkušnje. Postal je vodja ekipe na parketu. Zdaj bolje razume, kaj potrebujemo od njega," je pojasnil trener Dallasa Rick Carlisle.
 
"V bistvu mora delati vsega po malem. Ustvarjati mora priložnosti zase in soigralce, pokrivati dobre igralce, napadati pod obroč, zadevati trojke. Špekulanti ga vidijo kot kandidata za igralca z največjim napredkom (most improved player, op. a.). Če pogledamo njegove številke, to ni iz trte izvito," je dodal Carlisle.

luka dončić | Avtor: Instagram Instagram

luka dončić Še več drame Šport Pa saj to ni res! Pobiralec žog z metlo "nad" Dončića

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.