Šport > Košarka
378 ogledov

Na dražbo legendarna Jordanova obutev, tudi iz OI 1992

Michael Jordan superge Profimedia
Za mnoge najboljši košarkar vseh časov bo dal del svoje opreme na dražbo, izkupiček pa bo namenjen v dobrodelne namene.

Pred nekaj tedni so ljubitelji košarke z navdušenjem spremljali dokumentarno serijo The Last Dance, v katerem je bila predstavljena kariera Michaela Jordana pri Chicago Bulls.

Šestkratni zmagovalec lige NBA se je že pred omenjeno serijo ponašal z najbolj prodajano znamko košarkarske obutve, dokumentarec pa je še povečal zanimanje za izdelke iz kolekcije Air Jordan.

In sloviti športnik se je odločil za hvalevredno potezo. Na dražbo je dal enajst parov svoje športne obutve, vse je nosil na zgodovinskih tekmah. Dražbo bo izvedla hiša Christie's, izkupiček pa bo namenjen ustanovi NAACP, ki se bori za pravice temnopoltih Američanov.

luka dončić Težko bo Šport Ker bo Dončić "izvisel", Carlisle lobira na drugi fronti

Na dražbi bodo tudi superge, v katerih je Jordan na ekshibicijski tekmi v Italiji leta 1985 tako močno zabil, da se je sesula tabla za košem. V levi supergi je še vedno del stekla s table in omenjeni par, tudi z Jordanovim podpisom, naj bi se prodal za okrog 800.000 dolarjev.

Michael Jordan superge | Avtor: Profimedia Profimedia

Kupcem je na voljo tudi obutev, s katero je Jordan pomagal ZDA do zmage nad Hrvaško v finalu olimpijskih iger leta 1992. Možno pa bo kupiti tudi copate, ki jih "njegova zračnost" nosila v svoji premierni NBA sezoni leta 1984.

Doslej za najdražji par športne obutve veljajo prav Jordanove superge, ki jih je hiša Sotheby's letos prodala za 560.000 ameriških dolarjev. 

Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • leonardo 16:09 30.julij 2020.

    Ja ubožec, a se bo čist razprodal, da bo pomagal svojim rojakom?

Sorodne novice