Šport > Košarka
1082 ogledov

Harden priznal, da so imeli velik 'krompir': "To ni bil moj namen"

james harden Epa
Košarkarji Houston Rockets so v kaotičnem zaključku rednega dela tekme nadoknadili sedem točk zaostanka za Dallas Mavericks in izsilili podaljšek.

Houston Rockets so z nekaj sreče v samo 45 sekundah nadoknadili ves zaostanek za Dallas Mavericks in izsilili podaljšek, v katerem so nato moštvu Luke Dončića prizadejali prvi poraz v floridskem mehurčku (149:153).

Luka Dončić NBA Šport Nora tekma, Dončić po pavzi s trojnim dvojčkom

Dončić je 45 sekund pred koncem tekme pri vodstvu Dallasa s 135:131 na robu igrišča našel neoviranega Maxija Klebra, ki je s trojko prednost povečal na sedem točk. Na drugi strani je za znižanje na štiri takoj poskrbel James Harden. Dončić je nato zgrešil poskus za tri točke, Houston pa se je uspel približati na dve.

Pet sekund pred koncem je Dallas vodil s 139:136, potem ko je bil Seth Curry le polovično uspešen s črte za proste mete. Telički so napad Houstona prekinili z osebno napako nad Hardnom, ki je prvi prosti met zadel, drugega pa zgrešil, a je odbito žogo skozi obroč potisnil Robert Covington. Dončić je nato zgrešil poskus za zmago in tekma se je prevesila v podaljšek, v katerem je Raketam uspel popoln preobrat.

luka dončić Uf, kako boli! Šport Dončić in trener sta se "prepirala" o krivdi za poraz

"Naša samozavest se je krepila skozi celotno zadnjo četrtino. Še naprej smo igrali zelo hiter tempo in se borili za zmago," je povedal Harden, čigar zgrešeni prosti met je bil popolna iztočnica za preobrat Houstona. Zvezdnik je po tekmi priznal, da zgrešeni met ni bil plod premišljene strategije, temveč srečno naključje. "Neverjetna akcija. Nisem nameraval zgrešiti, poskušal sem zadeti. To je bil popoln zgrešeni met," se je smejalo najboljšemu strelcu lige, ki je tekmo končal z 49 točkami.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

luka dončić Luka Magic Šport Čudovit Dončićev "step-back" v glavo Jamesa Hardna

Od 8:40:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.