Šport > Košarka
31305 ogledov

"Čas je, da se pogovorimo o Dončiću"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Uvodna predstava Luke Dončića je vnesla nemir med navijače Dallas Mavericks.

"Luka mora zadevati trojke," je v opisu vestranske vloge prvega zvezdnika Dallas Mavericks pred tekmo s Houstonom dejal trener Rick Carlisle. Na žalost Dončić ni imel svojega dne, saj je ob porazu svojega moštva zadel le enega od devetih poskusov za tri točke.

Luka Dončić NBA Šport Nora tekma, Dončić po pavzi s trojnim dvojčkom

Po mnenju navijaškega spletnega portala Mavsmoneyball.com postaja Dončićev nezanesljiv met izza črte najbolj očitna pomanjkljivost njegove igre in velik razlog za skrb v nadaljevanju sezone.

"Čas je, da se pogovorimo o Dončićevem metu za tri točke," je prispevek naslovil avtor Josh Bowe, ki uvodoma poudarja, da je Dončić v manj kot dveh sezonah resda presegel pričakovanja, vendar bo moral začeti zadevati trojke.

luka dončić Uf, kako boli! Šport Dončić in trener sta se "prepirala" o krivdi za poraz

luka dončić | Avtor: Instagram Instagram
Dončić načeloma velja za dobrega strelca z razdalje, vendar njegov odstotek zadetih metov ni tako visok, kot bi se nadejali navijači. Pred tekmo s Houstonom, na kateri je še nekoliko pokvaril svojo statistiko, je Dončić zadel samo 31,8-odstotka vseh metov za tri točke, kar je nižji odsotek kot v njegovi krstni sezoni. Težava je v tem, da Dončić v povprečju vrže veliko število žog, kar pa se Dallasu ne obrestuje.

Slovenec je sedmi v ligi po številu metov za tri točke, a ima z naskokom najslabši odstotek zadetih metov med prvo deseterico, kar je še zlasti problematično v odločilnih trenutkih tekme, v katerih je bil Dallas letos naravnost katastrofalen.

Avtor članka še razkriva, da je Dončić v t.i. "clutch" trenutkih, ko se tekma lomi, pri metu za tri zgolj 17-odstoten, kar je zaskrbljujoč podatek. 

"Poudarjam, ne želim biti preveč kritičen. Dončić je MVP kandidat. Mavericks so v nazaj v končnici. Vse to je zelo dobro. Lahko je pozabiti, da ima fant šele 21 let in da ima še dovolj časa za odpravo pomanjkljivosti, vendar tega ne more storiti dovolj hitro, da bi Dallas popeljal globoko v končnico," še piše omenjeni spletni portal.

luka dončić Luka Magic Šport Čudovit Dončićev "step-back" v glavo Jamesa Hardna Srečno naključje Šport Harden priznal, da so imeli velik 'krompir': "To ni bil moj namen"

 | Avtor: Mavsmoneyball.com Mavsmoneyball.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.