Šport > Košarka
3721 ogledov

Liga NBA česa takšnega ni videla od leta 1976

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar je za piko na i ob zmagi nad Sacramentom dosegel še nov statistični rekord.

Luka Dončić je postal najmlajši košarkar v NBA zgodovini, ki je na eni tekmi dosegel najmanj 30 točk, 20 skokov in 10 podaj. Pred njim je ta čast pripadala legendarnemu Oscarju Roberstonu, ki mu je to uspelo daljnega leta 1961.

dončić marjanović Tako ne gre Šport Soigralci Dončića spet pustili na cedilu

Danes 81-letni Roberston, ki je v karieri igral za Cincinnati Royals in Milwaukee Bucks, je bil takrat star 23 let in 12 dni. Dončić (21 let in 158 dni) je njegov rekord izboljšal za leto in pol.

goran dragić Usoda neznana Šport Dragić spet sijajen, nato se je zgodilo

To pa še ni vse. Slovenec je prav tako postal šele četrti košarkar v zgodovini in prvi po Kareemu Abdulu Jabbarju leta 1976, ki je na eni tekmi dosegel 34 točk, 20 skokov in 12 podaj. 

"Mislim, da smo igrali eno najslabših tekem in zmagali. Nismo igrali dobro, vendar smo vztrajali in pomagali drug drugemu. Ponosen sem na to zmago," je po tekmi dejal 21-letni organizator igre.

Viralen hit Šport Dončić se je osmešil, obroč je rekel ne! luka dončić Nov rekord Šport Dončić izgubil Porzingisa, a odigral pošastno tekmo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.