Šport > Košarka
813 ogledov

Kljub porazu velik dan za Dončića in Dallas: "To je bil naš cilj"

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas Mavericks so imeli kljub drugemu zaporednemu porazu v Orlandu velik razlog za slavje.

Ekipa Luke Dončića je sinoči izgubila še drugo zaporedno tekmo preostanka rednega dela NBA sezone. Potem ko so morali telički uvodoma priznati premoč Houston Rockets, so bili tokrat od njih boljši Phoenix Suns.

luka dončić NBA Šport Izjemen strelski večer Luke Dončića

Čeprav Dončić in Co. ostajajo brez zmage v "floridskem mehurčku", je za dvig razpoloženja poskrbela novica, da so se tudi uradno uvrstili v končnico, kamor se vračajo prvič po letu 2016. Teksačani bodo pod taktirko Slovenca napadali sploh prvo uvrstitev v konferenčni polfinale po letu 2011, ko so osvojili doslej edini naslov prvaka v zgodovini franšize. Odtlej se je njihova pot kar štirikrat končala že v prvem krogu.

Dallas se je v končnico uradno uvrstil po zmagi San Antonio Spurs nad Memphis Grizzlies, trenutno pa se jim nasmiha vloga sedmega nosilca na zahodu. "To je pomembna novica. Seveda smo veseli, čeprav bi raje videli, da bi se v končnico uvrstili z zmago. Lepo je imeti zagotovljeno sedmo mesto, a sem smo prišli napredovat po lestvici," je povedal trener Rick Carlisle.

Zavrela kri Šport Počilo med Dončićem in Carterjem

Izpolnitve zastavljenega cilja je bil vesel tudi Dončić. "To je bil naš glavni cilj pred sezono. Zdaj ni pomembno, s kom bomo igrali. Če hočeš zmagati, moraš premagati vsakogar. Moramo se učiti iz napak. Tretjo četrtino moramo začeti bolje in bolj fizično," je povedal.

Prav začetek drugega polčasa je bil usoden za Dallas na tekmi s Phoenixom. Potem ko so si v prvem delu priigrali lepo prednost, so tretjo četrtino izgubili z 19:36, kar je nasprotniku omogočilo vrnitvev v igro in na koncu celo zmago, čeprav je bil Dallas rezultatsko boljši v treh od štirih četrtin.

"Naše težave v tretji četrtini so se začele takoj. Odigrali smo tri ali štiri slabe napade. Naša igra je bila zelo slaba v primerjavi s prvim počasom. Phoenix je to znal izkoristiti," je pristavil Carlisle.

luka dončić Razlog za skrb Šport "Čas je, da se pogovorimo o Dončiću" jonathan isaac Ne že spet! Šport Nesrečnika odpeljali na vozičku, oglasil se je tudi Dončić
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.