Šport > Košarka
254 ogledov

Dončić je manjkal, uradno zaradi gležnja

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Prva zvezdnika Dallasa nista stopila na parket.

Košarkarji Dallasa so v mehurčku v Orlandu odigrali šesto od osmih tekem in dokaj nepričakovano prišli do tretje zmage. Mavericks so namreč proti Utah Jazz nastopili brez prvih zvezdnikov Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa. Njuno odsotnost so v teksaški franšizi najavili že pred tekmo, uradni razlog za izostanek Slovenca je bilo okrevanje po poškodbi desnega gležnja, Latvijec pa naj bi imel težave z levim kolenom. Manjkal je še en član prve peterke - Dorian Finney-Smith.

Navijačem Dallasa pa se ni treba bati, trener Rick Carlisle je namreč že spregovoril o odsotnosti Dončića, omenjena trojica je pravzaprav dobila počitek pred boji v končnici. Mavs se na lestvici, osvojili so sedmo mesto na Zahodu, pravzaprav ne morejo več povzpeti, njihov tekmec bo v prvem krogu play-offa zahteven nasprotnik. Trenutno drugo mesto v zahodni konferenci drži ekipa LA Clippers, ki pa jo lahko dohiti še Denver. Marsikateri odgovor bi lahko dala že jutranja tekma (po slovenskem času) med slednjim in LA Lakers.

Luka Dončić Video Šport Tekma na nitki, na njem MVP, Luka pa z magično potezo luka dončić Fenomenalno! Šport Dončić z izjemo predstavo zasenčil tudi Antetokounmpa

Rezervna četa Dallasa je na dvoboju proti Utahu že precej zaostajala, na začetku tretje četrtine s 60:81, a so tudi pri Jazz ob polčasu na klop posadili svoje zvezdnike. Mavericks so se vrnili v igro, v zadnje tri minute tekme so celo vstopili s prednostjo 110:109. Dončić je v teh trenutkih brez težav 'zaplesal' na klopi.

Na noge ga je nato dvignila odlična blokada Maxija Kleberja v obrambi in dve zaporedni trojki Tima Hardawayja Jr. za 116:109. Dva uspešna meta za tri točke je nato izvedel še Seth Curry in v zadnji minuti se je na semaforju izpisal izid 122:112. Utah je s košem do konca le še omilil poraz.

Hardaway Jr. je zbral 27 točk, Curry 22, Boban Marjanović pa 20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice